ÇEVRECİLER KİRLİLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

ÇEVRECİLER KİRLİLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Yeryüzü İçin Harekete Geç, Çukurova Kervanına katıl termik santralleri kapat pankartları ile her tülü çevre ihlalleri ile ilgili mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

İskenderun Sarıseki Mahallesi Kanyon Park ta, İklim Adaleti Koalisyonu Çukurova kervanı, İskenderun Çevre Koruma Dernek Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Akçay çevre Sosyal dayanışma derneği, Dulkadiroğlu Yörük Türkmen Derneği Başkanı Mehmet Bebek ile çevreciler bir araya gelerek açtıkları pankartlarla çevre kirliliğine dikkat çektiler.

İskenderun Çevre Koruma Dernek Başkanı Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Körfezi’nin tam kalbinde durduklarını arkalarında termik santralin bulunduğunu belirterek,” İskenderun Körfezi birçok kirleticinin etkisi altında kalan bir bölge. Burası Ali ağa, Dilovası’nın minyatürü olabilir.  Ama önümüzdeki günlerde gelecekte Aliağa Dilovası olmaması için çevre kirliliği ve hak ihlalleri açısından biz Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri olarak mücadele ediyoruz. En önemli kirleticinin arkamızda gördüğünüz kömüre dayalı termik santrallerin varlığı. Aynı zamanda körfezde, birçok gemiden ve sanayi kuruluşlarından kaynaklı atıklardan meydana gelen kirlilik. Diğer yandan açık denizlerden de gelen birçok kirliliğin de var olduğu gerçekle körfezimizde ki kirliliğin artıyor olması.” Şeklinde konuştu.

Kara, İskenderun Körfezi ve çevresinin çevre kirliliğini, sanayi kirliliğini, maden ocakları taş ocaklarının olumsuz yıkıcı geleceğimizi karartacak etkilerini yeniledik, gündemde tutmaya devam edeceğiz diyerek,” Bölgemizde kirliliğin yarattığı tehlikenin boyutları daha da yaşamımızı tehdit etmeden yetkililerden bir an önce bu politikalardan vazgeçmesini talep ediyoruz.” Şeklinde sözlerini tamamladı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.