CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERKAN TOPAL: BAYRAĞIMIZIN YAKILMASINI ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUM

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Suriye sınırında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERKAN TOPAL: BAYRAĞIMIZIN YAKILMASINI ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUM


CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Suriye sınırında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Sınırımızda yaşanan gösterilerde en kutsal değerimiz olan, birliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesi Bayrağımızın yakılmasını şiddet ve nefretle kınıyorum. Yine aynı gösterilerde, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın posterinin yakılmasını da şiddetle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyetinin bayrağını ve Cumhurbaşkanının posterini yakmak, onu bir protesto aracı olarak kullanmak asla kabul edilemez. Bizler içeride her türlü politik eleştiriyi yapabiliriz. Ancak söz konusu ülkemizin ve milletimizin ortak değerleri olunca buna herkesten önce biz sahip çıkarız. İfadesini kullanan Serkan Topal yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. Suriye’de Türkiye aleyhine yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak Hatay Milletvekili kimliğimle görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Reyhanlı’daki Cilvegözü, Hatay’ın Suriye’ye açılan en büyük ve en aktif sınır kapısıydı.
Binlerce emekçi kardeşimiz bu kapıyı kullanırdı.
Bereket, kardeşlik, dostluk, ticaret kapısıydı.
2012’den sonra terör örgütlerin denetiminde maalesef “Cehennem Kapısı” oldu.
Türkiye’nin barışçıl politikalara yönelmesini “ihanet” olarak gören dış güçler,İdlib bölgesindeki teröristleri bu kapıdan başta Hatay olmak üzere Türkiye’yi yakacak cehennem ateşini ihraç etmeye çalışıyor.Bizler, bu kürsüde sürekli bunların yağmacı olduğunu söyledik. Bunlar cani, harami dedik. Bunlar farklı ülkelerden gelen kanla ve parayla beslenen profesyonel katil dedik.Bunlar Suriye’yi ve Türkiye’yi hedef alan dış güçlerin taşeronudur dedik. Bunlar insanlığa düşman dedik, bunlar akrep dedik. Cebimizde taşırsak beslersek, gün gelir bizi sokar dedik.. dedik..dedik Ama… dinletemedik..
Birkaç gündür idlib’te ellerinde ÖSO bayrakları El Nusra’nın teşviki ile binlerce militan Suriye tarafına bakan sınır kapımıza saldırdılar. TOMA‘lara, askeri araçlarımıza, güvenliği sağlayan askerimize , polisimize; taş attılar, sopalarla vurdular.Soruyorum: bizim güvenlik güçlerine saldıracak cesareti nereden buluyorlar?Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Posterlerini ve Türk Bayrağımızı yaktılar.
Türk Bayrağını yakacak cesareti nereden buluyorlar? Ve bu provokatörler “hain, hain Türk askeri” diye slogan attılar. TSK’nın gözlem noktalarına saldırın dediler.
Bunların içinde saklı, Hatay’a sızmak isteyen yüzlerce terörist var. Hatay barışın ve kardeşliğin kentidir. Teröristlere ve hainlere geçit vermez.
Öncelikle sınırımızda yaşanan gösterilerde en kutsal değerimiz olan, birliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesi Bayrağımızın yakılmasını şiddet ve nefretle kınıyorum.
Yine aynı gösterilerde, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın posterinin yakılmasını da şiddetle kınıyorum.
Türkiye Cumhuriyetinin bayrağını ve Cumhurbaşkanının posterini yakmak, onu bir protesto aracı olarak kullanmak asla kabul edilemez. Bizler içeride her türlü politik eleştiriyi yapabiliriz. Ancak söz konusu ülkemizin ve milletimizin ortak değerleri olunca buna herkesten önce biz sahip çıkacağız. Bizler bu ve benzeri her türlü fiili saldırıyı devletimizin ve milletimizin bekasına yapılmış bir saldırı olarak kabul ederiz. Milli değerlerimize yönelik saldırı karşısında susmayız.
“Cehennem Kapısı” oldu.Ayrıca bu, hiç kimsenin ne hakkı nede haddidir.Bu hadsizlere de en ağır tepkiyi vermekten asla geri durmayız, durmayacağız. Hesap soracağız!… HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.