Meşale Gazetesi

CHP HEYETİ HATAY´DA

CHP HEYETİ HATAY´DA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisinin Hatay İl Başkanlığında partililerle buluştu, iktidara ve sorunların çözümüne hazır olduklarını belirtti.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal, İsmet Tokdemir, CHP İl Başkanı Ramiz Parlar ve CHP´li yöneticilerin eşlik ettiği ziyarette konuşan Seyit Torun, ülke gündemini değerlendirdi.

Ziyaretler ile başlayan program kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki heyet, 27 Milyon TL ödenek ayrılan ve kent meydanı olarak kazandırılan alanda incelemede bulundu. Defne İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel´i makamında ziyaret eden Torun, Hatay İl Başkanlığına geçerek Ramiz Parlar ve yönetimiyle bir araya geldi. Kırıkhan´da yapılan Özyörük Mahalle Camii açılışına katılan Torun, Hatay ziyaretini Samandağ, Arsuz ve Erzin ilçe ziyaretleriyle sürdürdü.

Partisinin il binasında konuşan ve AKP´nin 7. Olağan Büyük AKP´nin 7´inci Olağan Büyük Kongresi´ndeki kalabalığa ilişkin, “Kurultay yapanlar bunun vebalini nasıl ödeyecek?” diye soran Torun, Türkiye´nin İstanbul Sözleşmesi´nden çekilmesini de eleştirdi. Torun, “Akşam yatıyor, sabah kalkıyor diyor ki; ‘Bu böyle olacak.´ Kadınımızı şiddetten koruyacak bu hukuki anlaşmayı bir gecede kaldırıyor. Millet iradesi yok. Milletin iradesinin üstüne kendi iradesini koymuş bize gülüyor, alay ediyor. Meclis maalesef itibarsızlaştırmaya başlandı. ‘Ben ne dersem o olur´ anlayışı var” dedi.

Türkiye´nin şu anda çok kötü yönetildiğini belirten Torun, “İnanılmaz sorunlar yumağı içerisindeyiz. Gittiğimiz her yerde de vatandaşımızın çok büyük bir feryadı var. Derdi var. Fakat sarayda oturanlar maalesef vatandaşın derdinden uzak. Onlar sadece güçlerini devam ettirme çabası içerisindeler. Yoksa ne işçinin, ne çiftçinin, ne memurun, nede sanayicinin dertleriyle meşgul değiller. Acaba iktidarımızı nasıl muhafaza edebiliriz, nasıl devam ettirebilirizin peşindeler. Dertleri tamamen koltuk derdi.”

Meclisin aldığı kararların da itibarsızlaştırılmaya başlandığı sürece işaret eden ve ‘ben ne dersem o olur´ anlayışının hayatımızın her alanını etkilediğini vurgulayan torun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çiftçi mağdur. Ürettiğini değerinde satamıyor. Sanayici mağdur, üretemiyor, ürettiğini satamıyor. Döviz her gün iniyor çıkıyor, maalesef alıcılarda güvenmiyor, satıcılarda güvenmiyor. EYT´lisi mağdur, memuru işçisi mağdur, toplum büyük bir mağduriyet yaşarken bunlar, sadece ve sadece kendilerini düşünerek hareket ediyorlar.”

İktidara ve sorunların çözümüne hazır olduklarını kaydeden ve yerel seçimlerde büyükşehir belediyelerindeki başarıyla korkuyu ve baskıyı yendiklerini de sözlerine ekleyen Torun, şunları söyledi: “Ne yaparlarsa yapsınlar bizim önümüzü kesemeyecekler. Belediyelerimizin yardımlarını kesmeye çalışıyorlar. Devletin kaynaklarını belediyelerimizden kesmeye çalışıyorlar. Her türlü baskıyı tehdidi yapıyorlar. Müfettişler belediyelerimizden çıkmıyor ama belediyelerimiz tıkır tıkır çalışıyor, teker teker de projelerini bitiriyor. Yakında da belediyelerimiz, yerelden genele iktidarımızı kurmamızda en önemli yapı taşları olacaklar. Türkiye´nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. AKP ve MHP´den aldığımız belediyelerin çok büyük borç yükü vardı. Ama belediyelerimiz tek tek sorunları çözdüler ve hizmet etmeye devam ediyorlar.” Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.