CHP’li Savaş’ın Sümbülleri Asi’yi sardı

Hemen her alanda görülmeye başlayan ve “deniz canavarı” olarak nitelenen su sümbülleri Asi Nehri’nin üzerinde dolaşmaya başladı.

CHP’li Savaş’ın Sümbülleri Asi’yi sardı

Hemen her alanda görülmeye başlayan ve “deniz canavarı” olarak nitelenen su sümbülleri Asi Nehri’nin üzerinde dolaşmaya başladı. Gerekli tedbirler alınmadığında su ortamında ve yüzeyde çok hızlı üreyen ve çoğalan su sümbülleri tüm asiyi kapla-yacak büyüklüğe ulaşabilecek potansiyele sahip bir bitki özelliği taşıyor. Yapılan bilimsel araştırmalar netice-sinde su sümbülleri iyi huylu bir bitki olsa da güneşin asi nehrinin altına inmesini engelleyerek tüm ekosistemi tehdit eder bir hale dönüştüre-bilir. HBB yetkililerinin bir an önce gerekli önlemler almadığı takdirde Asi Nehri’nin ekosistemini bozacak bu sümbüllerin temizlenmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar köprü üzerinden sümbüllerin varlığıyla da alay ediyor.
CHP’Lİ HBB BAŞKANI SAVAŞ, ASİ’NİN EKOSİSTEMİ BOZULUYOR
Araştırmalara göre Biyosistemler arasında en çok dikkat çeken bitki olan “Su Sümbülü” ılıman ve subtropikal iklimlerde, tatlı suların yüzeyinde yaşar.
Hızla çoğalıp yayılır ve göllerin, kanalların üstünü kaplayarak, böylelikle güneş ışınlarının derinlere ulaşmasını önleyen sümbüller Asi Nehri için potansiyel bir tehdit oluşturarak nehrin ekosistemini bozuyor. Sudaki nitratı emerek ekosistemi bozan ve karmaşık hale getiren su sümbüllerinin bir an önce nehirden temizlenmesi gerekiyor.
TATLI SU
İÇİN ZARARLI
Yapılan çalışmalar sonucunda bugüne kadar tatlı su için zararlı olarak nitelendirilen su sümbülleri biyolojik sistem-lerin organik maddeleri büyük bir hızla absorblayıp, nitrat, fosfat ve ağır metalleri uzaklaştırabilme yeteneğine sahip bir bitki olarak tatlı su için zararlı. İncelemeler sonucunda su sümbülünün, çok verimli bir filtre gibi çalıştığını, çünkü havadaki karbondioksiti hızla emdiğini, fotosentez olayına destek olduğunu ve en önemlisi de suda çok çabuk üreyen bir bitki olduğu gözlemlenmiştir.
Haber: Kazım Çaylı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.