ÇİÇEK, BU YIL VAKIFLAR HAFTASINI ‘VAKIF MEDENİYETİNDE ŞEFKAT VE MERHAMET’ TEMALARIYLA KUTLAYACAĞIZ

ÇİÇEK, BU YIL VAKIFLAR HAFTASINI ‘VAKIF MEDENİYETİNDE ŞEFKAT VE MERHAMET’ TEMALARIYLA KUTLAYACAĞIZ

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek Vakıf Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ümit Gökhan Çiçek mesajında şu ifadelere yer verdi:

”Ülkemizde her yıl Mayıs ayının ikinci haftası, Vakıflar Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da 11-17 Mayıs tarihleri Vakıf Haftası olarak belirlenmiştir.Ancak malumunuz olduğu üzere, dünyada yaşanan ve ülkemize de sirayet eden Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle, alınan önlemler çerçevesinde Vakıf Haftasının bu yıl sosyal medya üzerinden kutlanmasına karar verilmiştir.Vakıf Haftasını kutlamamızın en önemli amacı; Vakıf kurucularının ruhlarını şâd etmek, Kurdukları vakıfların yaşatılmasında gösterilen özeni anlatmak, Onları yeni nesillerle buluşturmak ve  Bu buluşma heyecanını diri tutmaktır.2006 yılından bu yana Vakıf Haftası her yıl farklı bir temayla kutlamaya başlanmıştır. Bu yılki Vakıf Haftasının teması “Vakıf Medeniyetinde Şefkat ve Merhamet“ olarak belirlenmiştir.Bu yıl etkinliklerle kutlayamasak da yapmakta olduğumuz hizmetlerin ve yardımların, şefkat ve merhamet kavramlarının içini dolduruyor olmasından dolayı huzurluyuz. Bölge Müdürlüğünün temsil yetkisi ve idaresinde bulunduğu Kanuni Sultan Süleyman Han Bin Sultan Selim Vakfı, Ulu Camii Vakfı ve Sultan II. Mahmut Vakfı gibi mazbut vakıfların vakfiye şartları gereği; Muhtaç ailelere kuru gıda yardımları, Dar gelirli ve engelli kişilere Muhtaç Maaşı bağlanması ve Ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi şeklinde hayır hizmetlerini gerçekleştirmektedir.

Bu kapsamda Hatay ve Osmaniye illerinde toplam: 132 Dar gelirli ve Engelli Vatandaşa düzenli olarak aylık 914,49’er TL Muhtaç Aylığı,350 dar gelirli aileye düzenli olarak her ay Kuru Gıda yardımı, 332 Ortaöğrenim öğrencisine aylık burs, 57 Yükseköğrenim öğrencisine yine olarak aylık öğrenci bursu verilmektedir.İyilik yapma ve yardım etme duygularının kurumsallaştığı bir İdare olarak güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz.

Virüs salgını sebebiyle kutlayamadığımız Vakıf Haftası vesilesiyle bu başarılı hizmetlerin arkasında emeği olan Devlet büyüklerimize, Geçmişte hizmeti olan mütevellilere ve vakıf çalışanlarına, Vakıf şuurunu yaşatmak için bizlere destek veren siz basın mensuplarına teşekkürü bir borç biliyor, Ebedi dünyaya göç etmiş ancak vakıfları her daim yaşayacak ve yaşatılacak olan vakıf kurucularını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. ”

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.