ÇİNÇİN ÇAĞRISINI YİNELEDİ:“MÜCBİR SEBEP UZASIN”

ÇİNÇİN ÇAĞRISINI YİNELEDİ:“MÜCBİR SEBEP UZASIN”

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, depremzede esnafın kalkınması için zorlu süreç sona erene dek mücbir sebep halinin devam etmesi isteğini yineledi.

Geçtiğimiz hafta STK’lar ile bir araya gelerek kamuoyuna açıklamalarda bulunan Çinçin, istekleri kabul edilene dek çağrılarını yinelemeye devam edeceklerini kaydetti. Başkan Çinçin, mücbir sebep halinin 31 Ağustos’ta sona ereceğini dile getirdi. Başkan Çinçin,  “Depremden en çok etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep süresi mutlak surette uzatılmalıdır” dedi ve depremden etkilenen illere özel teşvik düzenlemelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

“HATAYLILARA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR OLUŞTURULMALI”

REKLAM ALANI

Çinçin; “Deprem illerine özel teşvik düzenlemeleri hayata geçirilmelidir. Deprem illerindeki küçük esnafa ve serbest meslek erbaplarına destek verilmelidir. Deprem illerindeki iş yeri kira ödemelerinde vergi indirimi getirilmelidir. Depremzede işletmelere SGK ve Bağ-Kur prim muafiyeti getirilmelidir. Depremzede işletmelere personel istihdam desteği sağlanmalıdır. Deprem bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin enflasyon düzeltmesi uygulamasından muaf tutulmalıdır. Deprem illerindeki mükellefler İçin 7740 Sayılı Kanun, yapılandırma kapsamına girmeyen vergi ve SGK prim borçlarının talep eden tüm mükelleflere, hiçbir kıstasa tabi tutulmadan belirlenecek taksit sayısınca faizsiz veya düşük faiz oranları ile taksitlendirilebilir hale getirilmelidir. Bütüncül bir kent planı ile alt ve üst yapılar planlanmalı, ilimizde yaşayan tüm halka yaşanabilir bir şehir oluşturulmalıdır” diye konuştu.Haber:Fadimee ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.