ÇİNÇİN, SAVAŞ DÜELLOSU ÜZERİNE

ÇİNÇİN, SAVAŞ DÜELLOSU ÜZERİNE

Yaklaşık 13 yıldır Antakya’yı ve 8 yıldır tüm Hatay’a hükmeden HBB  Başkanı Lütfü Savaş’ın kibirliliği ve egosu son zamanlarda tavan yapmış görünüyor.

     Ne kendi partisini dinliyor, ne muhalif siyasi parti önemsiyor, nede ciddi sivil toplum kuruluşlarını dinliyor.  Daha da açık ifade etmek gerekirse Hatay’ın tek adamı benim diyor. % 90 civarında oy aldığı Defne ilçesinin seçilmiş belediye meclisini ve belediye başkanını açıkça tehdit ediyor. CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının katıldığı toplantıya CHP Hatay il başkanını içeriye almıyor. Böylece sözde mensup oluduğu CHP’ye en ağır hakareti yapmış oluyor. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını ‘’ Yabancı güçler belirleyecek’’ diyerek hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve dolayısıyla CHP’yi  dünya kamuoyu önünde küçük düşürüyor. Ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun sevgili kulu olma vasfını sürdürüyor. Çünkü 8 yıldır Lütfü Savaş’ı kendisine şikayet eden hemen herkese Kılıçdaroğlu’nun söylediği şu cevap artık Hatay kamuoyunda çok iyi biliniyor. ‘’Bana HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı şikayet etmeyin diyor’’ hatta Hatay’da CHP batsa da şikayet etmeyin demeye getiriyor. Daha açık ifade etmek gerekirse, Kılıçdaroğlu için Hatay CHP örgütleri önemli değil. Varsa yoksa çakma CHP’liyim diyen başkan Savaş… Böylesine bir siyaset anlayışının örneği var mı ? zanetmiyorum.

    HBB Başkanı Lütfü Savaş elinde bulundurduğu ekonomik güç ile Hatay’da yerel gazetelerin büyük bir çoğunluğunu, radyo ve televizyonların hepsini deyim yerindeyse ulufe ile kendisine bağlamış görünüyor.

     Meslek örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin büyük çoğunluğu başkan Savaş’a biat etmiş görünüyor.

     Ama Antakya ve Hatay’ın en önemli meslek ve sivil toplum örgütlerinden biri olan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Lütfü Savaş’a biat etmiyor ve yanlışlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

     Önceki akşam Hikmet Çinçin’i internet üzerinden yayın yapan Doğuş Tv kanalında izledim. Programın yapımcısı Haşim Ertürk, aslında Lütfü Savaş ile Hikmet Çinçin’i programa davet etmiş.  Ama Lütfü Savaş bu programa katılma cesaretini göstermediği için, yerine gazeteci adı altında bir tetikçi  gönderiyor. Bu sözde gazeteci kendisine dikte ettirilmiş saçma sapan soruları Hikmet Çinçin’e yöneltiyor. Programı yöneten Haşim Ertürk, ‘’ defalarca bu programı sabote ediyorsun’’ diyerek ikaz etmesine rağmen, sözde gazeteci aldığı talimatları yerine getiriyor.

     ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay kamuoyu adına herkesin bildiği eleştirileri sıralıyor.Antakya sebze hali projesi, Turunçlu arıtma tesisi, Beyza pilici yok edecek çöp depolama tesisi, Antakya kent merkezinin yeşil alan olması, Hayvan barınağının Turunçlu’dan taşınması ve daha birçok soruyu gündeme getiriyor. Başkan Çinçin diyor ki ‘’ ben bunları söylerken kimler üzülür diye düşünmüyorum’’ diyor. Buna karşılık Başkan Savaş’ın ekzantirik yanıtı ‘’ gel siyasete gir karşıma aday ol’’ şeklinde son derece muzip ve kaçamak cevap veriyor. Bu tartışmadan anlıyoruz ki başkan Savaş, ATSO Başkanı Çinçin’in siyasete girmesinden çok korkuyor. Bu oyuna gelmeyeceği anlaşılan ATSO Başkanı Çinçin, ‘’ ben sadece ATSO başkanlığına adayım’’ şeklindeki sözlerini tekrar ediyor. Ama başkan Çinçin’in önceki akşam yaptığı şu tespiti aktarmak istiyorum’’ Lütfü Savaş Alperenci oldu, bozkurt oldu, ak kurt oldu, halk kurt oldu, belki yarın iyi kurt yada deva kurt olabilir şeklindeki değerlendirme Lütfü Savaş’ın siyasi kimliğini çok güzel tanımlıyor.Ve son bir not ‘’ CHP, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’i önümüzdeki süreçte Lütfü Savaş’ın yerine ikame eder ise hiç kimse şaşırmasın. Siz o zaman Hatay siyasetinde kopacak fırtınayı görün.  FERİT LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.