ÇİRKİN’DEN SAĞLIKTA ŞİDDETE TEPKİ

ÇİRKİN’DEN SAĞLIKTA ŞİDDETE TEPKİ

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete tepki gösterdi.

Başkan Çirkin, vatandaşlara itidal çağrısı yaparken, hiçbir sağlıkçının bilerek bir hastayı kaybetmek istemeyeceğini kaydetti.

Başkan Çirkin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sağlık çalışanlarımız hepimizin sağlığı için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Evvela pandemi sürecinde 2 yıldır en büyük sıkıntıyı sağlık çalışanları çekti. Aylarca çocuklarıyla görüşemeyen, devletin kendilerine tahsis ettikleri yurtlarda kalanlar sağlık çalışanları değil mi? Hiçbir doktor, hemşire herhangi bir hastayı kaybetmek istemez. Yapıldığı iddia edilen kusurları bilerek yapmaz. Her meslekte mesleğini kirleten insanlar çıkacaktır. Am bunu genele yaymak doğru değildir. Haklı olduğumuzda hukuk vardır. Devletin bize tanıdığı hukuki yolları kullanmalıyız. Bunun da ötesinde sağlık çalışanlarının uğradığı şiddetler, hakaretler içimizi yaralıyor. Şiddete uğrayan sağlıkçılarımızın önüne çok kritik bir hastanın geldiğini düşünelim. O sağlıkçı o hastaya hangi psikoloji ile müdahale edecek. Dolayısıyla başka bir hayatın kaybedilmesi riskiyle karşı karşıyayız. O insanların da bir hayatı, bir ailesi var. Dolayısıyla bu tür şiddet vakalarını kınıyorum. Sağlık çalışanlarımızın hepsine en derin saygı ve selamlarımı gönderiyorum. Vatandaşlarımızın üçük de olsa bir kısmının daha temkinli olmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.