ÇOLAKOĞLU SAMANDAĞ’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

ÇOLAKOĞLU SAMANDAĞ’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Süt ürünlerinin halk sağlığı bakımından önemi ve sektörde güvenilir bir üretimin sağlanması önem arz ediyor.Bu sebeple ziyaretinde Süt Ürünleri Tesisi’ne yer veren Hatay Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Samandağ Yeşilada Mahallesi’nde faaliyet gösteren Temizel Süt Ürünleri’ne ait işletmeyi ziyaret etti. Çolakoğlu, İşletme sahibinden paketleme ve üretim hakkında bilgiler alarak, süt kalitesinin korunması gerektiği konuları üzerinde görüştü. Peynir çeşitleri, yoğurt ve ayran üretimi yapılan işletmede; günlük 5 ton süt işleniyor. İşlenen ürünler, Hatay ve çevre illerde piyasaya sunuluyor. Ziyarette, ürünlerin hijyenik koşullarda sağlıklı üretimin yapıldığı görüldü. Ziyaret sonunda işletme sahibi, İl Müdürünün ziyaretinden memnun olduğunu dile getirdi.

GIDA İŞLETMELERİ ZİYARET EDİLDİ

İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Samandağ İlçemizde faaliyet gösteren Meşhur Market ve Unlu Mamüller Gıda İşletmesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette paketleme ve hijyen koşullarına yönelik incelemelerde bulunan İl Müdürü, üretim alanlarını gezdikten sonra sağlıklı üretim ve hijyenik koşulların önemi hakkında gerekli uyarılarda bulundu.

SAMANDAĞ BİBERİ SERASINDA İNCELENDİ

İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Samandağ Meydan Mahallesi’nde Samandağ Biberi yetiştiriciliğini yapan üreticinin serasına ziyarette bulundu. Samandağ Biberi, Samandağ İlçemizde uzun yıllardır üretimi yapılan ve acılığı ile ün salan yerel bir tarım ürünüdür. Genel itibariyle şeklinin sivri ve uzun formda olmasından dolayı meyve boyu olarak kıyaslandığında benzer acı biberlerden daha uzundur. Samandağ haricinde başka yerlerde yetiştirildiğinde özellikle şekil ve acı tadının aynı kalmadığı görüldüğünden Coğrafi İşaret alarak tescillenmiş ve yöreye özel bir ürün olduğu kanıtlandı. 2347 dekar alanda Sadece Samandağ’da üretimi yapılan biberin dekara verimi 2.250 kg’dır. İlçede toplam Samandağ Biber üretimi 5.280 tondur.  Son yıllarda ülkemizde üretimi artan Kapya Biberin ise İlimiz genelinde yaklaşık 29 bin dekar alanda 66.049 ton üretimi yapılmakta olup dekara verimi 2.300 kg’dır. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.