ÇÖZÜMÜN ADRESİ ORTAK İRADEDİR

ÇÖZÜMÜN ADRESİ ORTAK İRADEDİR

Yeni sistemin getirdiği çarpıklıklar, dış ilişkilerdeki sarmallar, ekonomik darboğaz ve seçim öncesi ülke atmosferinin ısındığına değinen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan iç ve dış değerlendirmelerde bulundu.GİK Üyesi Çalışkan, “Seçimler yaklaştıkça ortam ısınıyor, sistemin getirdiği çarpıklıkta ara ara tartışılıyor. Başlangıçta biz de Amerika gibi büyük beklentiler ve hayaller oluşturulmuştu. Pek çok umut vardı.Evet, mutlaka iyi yönleri de oldu. Mesela karar almayı bir ölçüde hızlandırdı. Ancak, denetimsizlik ve keyfilik arttığı için, hatalar da çoğaldı. Sistem üzerine yapılan iyi niyetli uyarılara da çok ağır suçlamalarla karşılık veriliyor.Kişiye endeksli bu yeni yapıda, bütün kritik kararlar bir kişiye bağlandı. Bu durum da parlamenter yapı ve çok sesli sistemin rafa kalkmasına neden oldu. Herhangi bir hususta hele de aleyhte farklı şahısların söz söyleme imkânı yok. Bakanlıklar adeta birer sembolik kurumlar haline geldi.” dedi.

ADALETTE KEYFİLİK!

Ülkemizin geldiği özgürlük ve adalet sisteminde de durumun pek iç açıcı olmadığını ifade eden GİK Üyesi Çalışkan, “Yürürlükte olan sistemle var olan sorunları çözmek bir yana daha karışık hale geldi.Ülkemizde keyfi uygulamaların, kişiye özel durumların ve şahsi yaptırımların artması, eşitlikçi ve özgür ortama büyük zarar verdi.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin birçok davada Türkiye’yi mahkûm ederek yüklüce tazminatlar ödetmesine rağmen, AİHM kararlarının uygulanmaması da ortağı olduğumuz birçok uluslararası anlaşmalara gölge düşürüyor.” dedi.

DIŞ POLİTİKADA TUTARSIZLIKLAR

Ülkemizin dış ilişkilerde köklü/kadim bir geleneğinin olduğunu ama son zamanlarda en çok tutarsızlıkların da dış politikada yaşandığına belirten GİK Üyesi Çalışkan, “Dış politikada baştan beri alınan yanlış kararlar ve sürdürülen iki yüzlü tavırlar, ciddi rahatsızlıklara ve tartışmalara yol açtı. Nerede kiminle ne iş tuttuğumuz belli değil. Mısırla kanlı bıçaklıyken birden dostluk türküleri söylemeye başladık. Suriye’ye de barış mendilleri sallayarak, dış politikada küslük olmaz deyip büyük bir başarı edasıyla diplomatik atağa geçtik.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.