CUMHUR İTTİFAKI’NDAN HBB MECLİSİNE PROTESTO

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN HBB MECLİSİNE PROTESTO

Cumhur İttifakı’nın HBB Meclis üyeleri, her meclis toplantısının sonunda olduğu gibi geçtiğimiz hafta Cuma günü toplanan HBB meclisinin ardından da halkı bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. HBB grubu adına konuşan Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli, hukuksuzluğa uğradıklarını belirterek, bir sonraki meclis toplantısına katılmayacaklarını açıkladı.

YAVUZ: MESELE HATAY İSE BİZ SONUNA KADAR VARIZ

HBB binası önünde gerçekleşen basın açıklamasında ilk olarak konuşan AK Parti HBB Grup Başkanı Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz; “Bugün yine Hatay’ın menfaatine olan gündem maddelerini arkadaşlarımızla istişare ederek gözümüzü kırpmadan evet dedik. Bugün metalciler sanayi sitesi altyapısıyla ilgili yapılması gereken ne varsa hiç komisyona sevk etmeden oylayarak bir an önce başlanması için tam yetki verdik. Yine Belen bölgesine kurulacak olan 3 megavatlık rüzgar enerji sistemi ile ilgili maddeye sonuna kadar desteğiz dedik ve evet dedik. 2020 yılında ihalesi yapılan 3 bin tonluk asfaltın mahkeme kararıyla iptali söz konusuydu. Hatay’daki yolların durumunu biliyorsunuz. Mesele Hatay ise biz sonuna kadar varız dedik. Biz Cumhur İttifakı olarak tam destek verdik. Hani hep diyorlar ya Cumhur İttifakı bize engel oluyor diye. Keşke siz de burada salonun içinde olsanız da bizim Hatay için yaptığımız mücadelemizi görseniz. 6 meclis toplantısında HBB Başkanı’nı meclis salonunda görmedik. Bunun sebebi sağlık ise geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Eğer sağlığı yerindeyse de bir an önce yüce milletin oylarıyla seçildiği görevde Hatay’ı ilgilendiren kararları beraber almayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: NASIL BİR HUKUKÇUDUR MERAK EDİYORUZ

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, aynı zamanda hukukçu olan HBB Başkanvekili Eren Paşa’yı eleştirdi. Başkan Yılmaz; Bugün başkanvekili olarak görev yapan arkadaşımız aynı zamanda hukukçudur. Belen’de bir problem vardı. Biz toplantının yapılmasını talep ettik. Kendi kafasına göre hiç oylama da yapmadan toplantıyı sona erdirdi. Biz merak ediyoruz kendisi nasıl bir hukukçudur” şeklinde konuştu.

DELİ: BİR SONRAKİ TOPLANTIDA YER ALMAYACAĞIZ

Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli, açıklamasında; “Başkanvekili arkadaşımıza Belen ile ilgili konunun aciliyeti olduğunu belirtmemize rağmen kendisi toplantıyı kapatıyorum diyerek toplantıyı sona erdirdi. Bu şekilde toplantıyı sona erdiremezsin. Biz Cumhur İttifakı olarak yoğun itirazlarımıza rağmen bir hukuksuzluğa uğradık. Bir sonraki toplantıya biz Cumhur İttifakı olarak herhangi bir neden olmaksızın katılmama kararı aldık. Buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Belen ile ilgili toplantının kısa zaman içinde yapılması için de girişimlerimizi sürdüreceğiz” dedi. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.