CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “DEFNE DEVLET HASTANEMİZ TÜM HATAY’IMIZA HAYIRLI OLSUN”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “DEFNE DEVLET HASTANEMİZ TÜM HATAY’IMIZA HAYIRLI OLSUN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Defne Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Burada yaptığı konuşmada, afetin ikinci gününden itibaren sürekli deprem bölgesindeki şehirlerde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Mart’ta Defne’ye de geldiklerini, sahra hastanesini ziyaret ettiklerini, Defnelilerle bir arada olduklarını hatırlattı.

Hatay’a da en son, bir aydan daha kısa bir süre önce, deprem konutlarının temel atma töreni vesilesiyle geldiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün Adıyaman ve Kahramanmaraş’la başlayan bölge ziyaretlerimizi, bugün Hatay ve Gaziantep’le sürdürüyoruz. Defne ziyaretimizde, bu ilçemizin güzel bir hastaneye ihtiyacı olduğunu gördüğümüz için, hemen Sağlık Bakanlığımıza talimatı vermiş, çalışmaları başlatmıştık.”

Temelini Mart ayında attıkları 300 yataklı hastaneyi üç ay içinde bitirme sözü verdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çünkü kendilerinin salgın döneminde İstanbul’da her biri 1.006’şar yataklı iki ayrı hastaneyi aynı sürede kurma tecrübesine sahip olduklarını vurguladı.

“NE SÖZ VERDİYSEK, YALNIZCA ONU YAPTIK”

“Hastanemizin temelini attıktan sonra, bu projeyle ilgili neler söylendiğini sizler hatırlıyorsunuz değil mi?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların hiçbirine aldırmadıklarını, sadece işlerine baktıklarını kaydetti.

Defne Hastanesiyle ilgili kötü söz söyleyenlerin hepsini de mahcup ederek, aradan üç ay bile geçmeden hastanenin inşaatını bitirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşaat sürecinde tam 35 bin kamyon seferiyle, 500 bin metreküp hafriyat aldık, çelik konstrüksiyon sistemiyle binanın karkasını 25 günde tamamladık. Gereken donanımları, malzemeleri, her şeyi süratle yerine yerleştirerek, bugün sizlerin karşısına alnı ak olarak çıktık. Hastanede tam 11 ameliyathane var, hastanemizin tüm odaları her an yoğun bakıma dönüştürülebiliyor. 256’sı hekim 1.044 sağlık çalışanın görev yapacağı hastanemizde en gelişmiş MR ve tomografi cihazları bulunuyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.