CUMHURBAŞKANI’NA MEKTUP

Türk Eğitim Sen Hatay Şubesi üyeleri öğretmenler, eğitimde öğretmenlere uygulanan şiddetle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

CUMHURBAŞKANI’NA MEKTUP

Türk Eğitim Sen Hatay Şubesi üyeleri öğretmenler, eğitimde öğretmenlere uygulanan şiddetle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.Eğitimde uygulanan şiddet ve yapılması düzenlenen yasal düzenlemelerle ilgili olarak basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Hatay 1 Nolu şubesi ve üyeleri Atatürk Caddesi PTT binası önünde basın açıklaması düzenlendi. Salı günü düzenlenen basın açıklamasına Türk Eğitim Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Metin Taşçı, eğitimciler, üyeler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

ÖĞRETMENLERİMİZ YÜREKLERİMİZİ DAĞLAMAKTADIR

Türk Eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun’un yaptığı basın açıklamasında öğretmenlere uygulanan şiddetin etkileri ve alınacak önlemler ele alınırken Solğun şöyle konuştu; “Malumunuz üzere, şiddet olayları toplum sıhhatimizi etkileyecek düzeyde önemli bir artış söz konusudur. Başta kadın ve çocuklara yönelik olmak üzere, şiddet vakaları adeta toplumsal bir cinnet seviyesine ulaşmış durumdadır. Bu kapsamda öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına karşı şiddet olaylarında da inanılmaz bir artış göstermiştir. Şu bir gerçektir ki, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet meselesi, hali hazırda eğitim hayatımızın öncelikleri ve önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Gün geçmiyor ki, öğretmene dönük bir şiddet hadisesine dair bir haber medyada yansımamış olur. Sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kalan, darp edilen ve hatta canına kast edilen öğretmenlerimiz yüreklerimizi dağlamaktadır.” “Artan şiddet olayları, eğitim çalışanlarında can güvenliği endişesine dahi yol açmakta ve motivasyonu olumsuz yönde etkileyecek ölçüde tedirgin etmektedir. Yani şu gözden kaçırılmamalıdır ki; öğretmene şiddet, sadece adli boyutu olan sosyal bir problem değil, aynı zamanda bir eğitim sorunu haline gelmiştir. Sadece son birkaç yılda onlarca olayla karşı karşıya kalınmıştır. Eğitim sistemimizde öğretmene olan güven azalmış, öğretmenin işe odaklanması zor hale gelmiştir. Öncelikle güvenlik tedbirleri ve hizmetleri çok yetersizdir. Biliyoruz ki, okulların çok büyük kısmında yeterli güvenlik tedbirleri alınmamıştır.”

BİR AN ÖNCE YASAL DÜZENLEME YAPILMALIDIR

“TBMM’nin yapacağı yasal düzenlemeler ile şiddetin önlenmesi yolunda mesafe katedeceğimizi düşünüyoruz. Hayatını eğitime adayan, bilgi ve tecrübe aktarmak için çaba sarf eden, öğrencileri kendi çocuğu gibi gören, ayrım yapmayan, fedakârca görevini yapan öğretmenlerimizin can güvenliğinin sağlanması için bir an önce yasal düzenleme yapılmalıdır.  Eğitimin asli unsuru ve taşıyıcı kolonu olan öğretmenlerimizin saygınlığının arttırılması, güvenli çalışma ortamlarına kavuşmaları, daha verimli eğitim hizmetleri getirecek ve dolayısıyla toplumun sağlıklı bir geleceğini inşa edecektir.” İfadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından Türk Eğitim Sen Hatay üyeleri PTT binasına girerek, Cumhurbaşkanlığına öğretmenlere uygulanan şiddetle ilgili olan Mektup gönderdi. HABER: EMRULLAH SABUNCU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.