DAPHNE’NİN ARILARI ORGANİK BAL İÇİN VIZIR VIZIR

DAPHNE’NİN ARILARI ORGANİK BAL İÇİN VIZIR VIZIR

Sofralarımızdan eksik etmediğimiz şifa kaynağı Bal Ülkemiz sahip olduğu zengin bitki örtüsü ve uygun iklim koşulları ile bir çok yerde üretilmektedir. Su Perisi Daphne’nin gözyaşları ile sulanan Harbiye’nin 320 rakım yüksekliğinde 1000 küsur endemik bitkiye sahip florasında işinin ehli bir isim tarafından gerçekleştirilen Arıcılık faaliyetlerinden elde edilen balın her sene Analiz labaratuvarlarında çıkan raporlarda 1000 prolin üzeri değeri ile ülkemizin en meşhur balları arasında kendine yer edinmeye başlayınca bizde soluğu eşsiz güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakan Harbiye’de aldık.

Her bir ayrıntının profesyonel ölçülerde düşünüldüğü Akdeniz Zirve Arıcılık bölgesine geldiğimizde sayıları 300 olan kovanların nizami yerleşimi ilk anda bizlere burada Arıcılığın ne denli titiz bir biçimde yapıldığını gösterdi.Üçüncü kuşak Arıcı olan İsmail Akyüz’ün bizlere A’dan Z’ye mesleğini anlatırken ki bilgi birikimi ve deneyimleri işin profesyonel bir biçimde yapıldığı doğru yerde olduğumuz konusunda oldukça güven verdi bizlere..

Aile büyüklerinden öğrendikleri ile başladığı Arıcılık sektöründe Halk Eğitim Merkezinden aldığı Arıcılık Eğitimi Sertifikası ile kendini daha da geliştirerek Organik Bal,Polen, Propolis, Arı Sütü ve Canlı Arı Satışı konusunda kusursuz hizmet vermek adına var gücü ile çalıştığını ifade ederek sözlerine başlayan Akdeniz Zirve Arıcılığın genç işletmecisi İsmail Akyüz yaptığı açıklamasında:” Akdeniz iklim kuşağında yer alan, Hatay ili Defne ilçesinde 320 rakım yüksekliğindeki Harbiye yaylasında arıcılık faaliyeti yaptığımız bölgemizdeki Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin yaptığı araştırmalar sonucu kayıtlı 1000 küsur endemik bitkiye sahip floramızdan arılarımızın elde ettiği ürünleri katkısız ve işlem görmeden doğadan sofranıza sunuyoruz.Bölgemizde zengin endemik bitki çeşidi çok olmasına rağmen maki bitki örtüsü iklimi hakim olduğu için bitki çeşidi çok ama çiçeklenme süresi az olduğu için sınırlı miktarda ürün elde etmekteyiz,Tecrübemizdeki kolonileri bölme ve birleştirme gibi arıcılık yöntemleri ile bölgemize has floramızdan maksimum miktarda ürün elde etmek için kovanlarımız 12 ay boyunca aynı yerde kalmaktadır. Balımızın kalitesinde bölgemiz bitki örtüsünün katkısı en iyi biçimde gözler önüne serilmektedir. Her yıl yaptırdığımız analizler neticesinde şükürler olsun ki organik balımızda bulunan prolin değerimiz 1000’in altına düşmemektedir.

Bu değer bizim balımızı Türkiye’nin en iyi balları ile aynı seviyelere getirmektedir.Çevremin bana oldukça profesyonel bir biçimde işinizi yapıyorsunuz sözlerine karşılık ben kendimi geliştirmek adına yurtdışı kaynaklardan çeviriler yaparak yeni yöntemler öğreniyorum. Arıcılık ile ilgili önemli forumlara üyelik yaparak orada karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyorum.Ayrıca Youtube kanalım olan” İsmail Akyüz Arıcılık “ sayfamda bilgi ve deneyimlerimi Arıcılık mesleğinde olan arkadaşlarımız için paylaşarak faydalı bilgilendirmeler de yapıyorum.Faydası saymakla bitmeyecek olan Organik Bal,Polen Propolis, Arı Sütü ve Canlı Arı alımı için ilgilenenleri Harbiye dağ eteğinde Zirve Restaurant yanında bulunan Akdeniz Zirve Arıcılığa bekliyoruz.”dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.