Meşale Gazetesi

DASİFED’DEN ÖDÜLLÜ MARATONU

DASİFED’DEN ÖDÜLLÜ MARATONU

Bölgesel İş Ağları Projesi DASİFED (Doğu Akdeniz Sanayici İş insanları Federasyonu) Fikir Maratonu yaratıcı fikirler ile bölgesel sorunların çözümünde katılımcılığı artırıyor.

Ortak akıl ile bölgesel kalkınmaya odaklanan TÜRKONFED yürütücülüğündeki Bölgesel İş Ağları Projesi DASİFED Fikir Maratonuna başlandı. DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gülay Gül, “Erkeğin Sloganı?”,  “Okuldan İşe”, “İşe Göre Eğitim” olmak üzere üç farklı alanda www.fikrimiz.org platformundan gerçekleştirilen fikir maratonu ile bölgenin yaratıcı enerjisinin bölge kalkınmasına dahil edildiğini, böylelikle katılımcılık ve kapsayıcılık sağladıklarını söyledi. Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) üye dernekleri, TR63 Bölgesi (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, Kalkınma Ajansı, kamu kurum temsilcileri, Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ve Videa Bilişim tarafından bütünsel yaklaşım ile tasarlanan sentez toplantılarında bölgesel sorunları ve çözümleri masaya yatırdı.

YENİLİKÇİ FİKİRLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Ortak akıl ile belirlenen sorunlara, başta gençler olmak üzere, bölge insanının fikirlerini alarak, bölgesel kalkınma odaklı projelerin geniş kitleleri kapsaması adına başlatılan fikir maratonunda en yaratıcı ve yenilikçi fikirler TÜRKONFED ve DASİFED Seçici Kurulu tarafından ödüllendirilecek. Başkan Gül, bölgeye artı değer katmak, çözümün parçası olmak, sekiz üye derneğin, 1500’e yakın gönüllü iş insanının yer aldığı DASİFED’in ortak akıl oluşturmak ve kapsayıcılığı artırmak amacıyla fikir maratonunu başlattığını kaydetti. DASİFED yerelden bölge ve ülke ekonomisine katkılarını sürdürerek  “Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler” ile kalkınmada öncü ve birleştirici rol oynamak istediğini de sözlerine ekleyen Başkan Gül “Bölgemizin sorunlarının çözümünde uygulanabilir, yaratıcı ve sürdürülebilir fikirler arasından seçici kurulumuzun belirlediği her kategoriden beş olmak üzere toplam 15 fikir ödüllendirilecek. Üç gün süren sentez toplantıları sonrasında bölgemize ait sorunları ve çözümleri üye derneklerimiz, STK’lar, üniversiteler, kalkınma ajansı, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcılar ile değerlendirdik. Ortaya çıkan çözüm odaklı sonuçları projelendirmek ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak uygulanabilir fikirleri hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.