DASİFED’den Sektörel Sorunlara Çözüm ziyaretleri

DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci ile yönetimi Çankaya Üniversitesi geçmiş dönem Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç’le birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

DASİFED’den Sektörel Sorunlara Çözüm ziyaretleri

DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci ile yönetimi Çankaya Üniversitesi geçmiş dönem Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç’le birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.DASİFED Başkan Yardımcısı Belgin Tokdemir Ünal, Genel Sekreter M. Fatin Bereketoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Tuban Öztürk, Gülay Gül’ün de eşlik ettiği ziyaretlerin ilki Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’e yapıldı. Bölgenin ekonomik ve sosyal gelişmeleri hakkında fikir alışverişinde bulunulan ziyarette ayrıca Sektörel kümelenmeye değinildi.Çankaya Üniversitesi Geçmiş Dönem Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç, Türkiye’deki sektörlerin tek başlarına ayakta durmaya çalıştıklarını, bu nedenle güçsüz ve başarısız olduklarına işaret ederek oysa Avrupa’da 60 yıl önce sektörlerin kümelenerek üçlü sacayağı oluşturduklarını ve daha sağlam, başarılı bir şekilde yol aldıklarını vurguladı.DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, kendilerinin bir araya gelme sebebinin, yapılan çalışmalar ve eldeki toplanan bilgileri nasıl daha ileriye götürebilmenin cevabını bulmak ve el ele verip bu sorunlara bir çözüm üretmek olduğunu kaydetti.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de bu konuda aynı fikirde olduklarının altını çizerek “Bölgemizin kalkınması ve Türkiye için bir yerden başlamak gerek ve bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.DASİFED yönetimi ve beraberindekileri konuk eden Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Celal Mursaloğlu da, bölgede en büyük ekim alanının pamuk ve zeytin olduğunu, bununla ilgili mevcut sorunların yanı sıra, tabiattan kaynaklı sıkıntılı bir sürecin yaşandığını aktardı. Musrasloğlu ayrıca eskiden Hatay’ın mobilyasının diğer illerden daha önde olduğunu anımsattı ve Fransızların kaldığı 1938’li yıllardan bu yana Hatay’da hep bir Fransız ekolü olduğunu ve zamanla Hatay’ın diğer illerin gerisinde kaldığını söyledi.Gerek mobilyacılık gerek ise tarım sektörü için ilk olarak 2 aylık bir çalışma yapılarak şirketlerin incelenmesi gerektiğini ve bu çerçevede nelerin eksik nelerin fazla, sektörün nereye gitmek istediğinin tespitinin yapılmasını gerektiğini belirten DASİFED Başkanı Faruk Ekinci de, “Sonuç alabilmek için ona göre hareket edilmeli” dedi.

MKÜ REKTÖRÜNÜN KONUĞU OLDULAR

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya’nın konuğu olan DASİFED Başkan Faruk Ekinci, Yönetimi ve eski rektör Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç karşılıklı sohbet etti.Ekinci, DASİFED ve bağlı olduğu Konfederasyon olan TÜRKONFED hakkında tanıtıcı bilgiler aktardı, Sektörel kümelenmeyi de gündeme getirerek “Sektörel Kümelenme konusunda son 3 gündür neredeyse 8. Toplantıyı gerçekleştiriyoruz, bu konuda DOĞAKA olsun, Mobilya Sektörü, Belediyeler, Ticaret Sanayi Odaları olsun hepsinden çok mutlu ayrıldık, bu konuda herkes destek olmaya hazır. Artık devir şirketler arası rekabet devri değil, kümeler arası rekabet devridir. Bizler de birlik olup bu projeyi hayata geçirmeliyiz’’ diye konuştu.Eski Rektör Ziya Burhanettin Güvenç, Türkiye’deki Sektörlerin şuan hasta ve yoğun bakımda olduğunu, bu firmalara yoğun bakımdaki hastalara uygulanan tedavi yöntemi ne ise onun uygulanması gerektiğini ifade etti.Yoğun bakımdan çıkarıldığında da sektörlerin normal hasta gibi yine servis odasına alıp orada da verilmesi gereken tedaviyi uygulayıp taburcu etmek gerektiğine vurgu yapan Güvenç “Sonrasında da teknolojik olarak daha yüksek yerlere çıkması için bir yol haritası çizeceğiz. Bizim hazırlayacağımız stratejik yol haritası sektörü dünyada rekabetçi yapacak, öncelik hayatta kalacak, sağlığına kavuşacak sonra yürüyecek ve Tasarım Merkezi, ARGE, Yenilikçilik Merkezi, Satış Pazarlama Merkezi, Pazar Araştırması, Lojistik sıkıntıların çözümü gibi eksiklikler tamamlanacak. Stratejik yol haritasında bu sorunların çözümü yatmaktadır” diye konuştu.Sektörel Kümelenmeyi önemsediklerini ifade eden MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya şunları kaydetti: “Bizler de Mustafa Kemal Üniversitesi olarak üzerimize düşen ne var ise yerine getirmeye hazırız, hayata geçirmeye çalıştığınız projeyi destekliyoruz’’ HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.