DEFNE BELEDİYESİ’NDEN 11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ’NE ÖZEL DUYARLI ETKİNLİK

DEFNE BELEDİYESİ’NDEN 11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ’NE ÖZEL DUYARLI ETKİNLİK

Defne Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla toplumsal cinsiyet eşitliği ve kız çocuklarının haklarına dikkat çekmek amacıyla farkındalık yaratan bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında, Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün’ün de katılımıyla geniş çaplı bir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yürüyüşü düzenlendi.

 Toplumun her kesiminden insanın destek verdiği etkinlikte, kız çocuklarının eğitime erişim hakları, eşit fırsatlar ve güven içinde bir yaşam talebi öne çıktı. Defne Belediye Başkanı Özgün, yürüyüş sonrasında yaptığı açıklamada, “Kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın en ufak bir zarar görmediği, adaletin ve eşitliğin hüküm sürdüğü bir dünya hayal ediyoruz. Bu yürüyüşle, kız çocuklarımızın geleceği için güçlü bir mesaj vermiş olduk,” dedi.

Etkinlikler, yürüyüşle sınırlı kalmadı. Yürüyüşün ardından canice hayattan koparılan kız çocuklarının anısına fidan dikimi gerçekleştirildi. Başkan Özgün ve beraberindeki katılımcılar, fidan dikiminin ardından çocuklarla birlikte çiçekler bırakıp anma töreni düzenledi. Bu anlamlı anlar, duygusal dakikalar yaşanmasına sebep oldu.

Başkan Özgün, fidan dikimi sonrasında yaptığı açıklamada, “Hiçbir cana zarar verilmediği bir dünya istiyoruz. Özellikle kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın güven içinde yaşadığı, eşit haklara sahip olduğu bir ülke için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu anlamlı günde, minik yavrularımızın anısına fidan dikmek ve onlarla birlikte geleceğe umut ekmek bizler için büyük bir sorumluluk,” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.