Meşale Gazetesi

DEFNE BELEDİYESİ’NDEN KİTAP OKUMA KAMPANYASI

DEFNE BELEDİYESİ’NDEN KİTAP OKUMA KAMPANYASI

Defne Belediyesi, ilçede kitap okuma oranını arttırmak amacıyla kitap okuma kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında kurulan kütüphanede yer alan eserleri okuyanlara ödül verilecek. 3200’ü aşkın kitap vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek. Defne Belediyesi’nden projeyle ilgili yapılan açıklamada, “İnsanlarımızın eğitime ve öğrenmeye meylini çoğaltmak, günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için kitap okuma projesini hayata geçiriyoruz. Defne Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ilk etapta dünya edebiyatının en seçkin 3 bin 200’e yakın kitabından oluşan bir kütüphane kurduk. Tüm halkımızın kütüphanemize başvurup kitap alıp okumalarını tavsiye ediyoruz. Kitap okuyan her vatandaşımıza Defne Belediyesi Kültür Müdürlüğü olarak teşvik ödülü dağıtacağız.

Projemizin amacı: Evde oturan insanları, sanal ağlardan ve teknoloji bağımlılığından kurtarıp onların kitap okumalarına ve yazı yazmalarına olanak sağlamak.

Kitap okumanın eğitim ve insan üzerindeki zihinsel yararlarını anlatmak.

İnsanları monoton, tekdüze ve kalıplaşmış hayat tarzlarından kurtarıp onları düşünen, öğreten hayal kuran ve sorgulayan bir birey haline getirmektir.

TÜM VATANDAŞLARI KÜTÜPHANEYE BEKLİYORUZ

İnsanlar okursa bilinçlenir, sorgular ve aydınlanır. Bilinçlenen her anne ve baba çocuğuna bunu aşılatır. Çocuğunu okutur ve ona aydınlığın, geleceğin yolunu açar. böylece duyarlı ve sorumlu bir toplum yaratmanın yolunu açmış oluruz. Maalesef kitap okuma oranı düşük olan ülkelerde kavgalar, terör, hırsızlık, gasp, anlaşmazlıklar, toplumsal kavga vb. birçok öğenin kitap okuyan ülkelere oranla çok daha yüksek olduğu görülmüştür. Buna istinaden kitap okuyan bireye önem veriyoruz. Toplumumuzun bütün kesimini kütüphanemize davet ediyoruz” denildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.