DEFNE’DE BEYAZ BAYRAK DEVRİ BAŞLIYOR

Defne Belediyesi ile Defne İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında “Beyaz Bayrak” İş Birliği Protokolü imzalandı.

DEFNE’DE BEYAZ BAYRAK DEVRİ BAŞLIYOR

Defne Belediyesi ile Defne İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında “Beyaz Bayrak” İş Birliği Protokolü imzalandı. Geçtiğimiz günlerde Defne Belediye Başkanlığı ile Defne İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü adına Defne Tarım ve İlçe Müdür Vekili Hasan Akdoğan arasında imzalanan protokolde; Teknik ve hijyenik yönden gıda mevzuatında belirtilen asgari koşulların üzerinde, özel bir gayret gösteren, güvenilir ve kaliteli hizmet sağlayan işyerlerinin Beyaz Bayrak uygulaması kapsamında belgelendirerek taltif etmek, halka duyurmak ve böylece sektördeki diğer işletmeleri de daha iyi koşulları oluşturmaya teşvik amaçlanıyor. Beyaz Bayrak başvurusunda bulunacak olan Gıda İşletmecileri, İşletme Kayıt Belgeleri ile birlikte Defne Belediyesine “Beyaz Bayrak ve Sertifika Formu”nu doldurarak başvuru yapabilecekler. Defne Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkisinde olan protokolde Beyaz Bayrak ve Sertifika alacak işletmeler, oluşturulacak İnceleme Kurulu tarafından yapılan denetim ve kontroller sonucunda oy birliği ile belirlenecek, Üst Kurulca değerlendirilecek ve Kurul Başkanı tarafından onaylanacaktır.

GIDA HİZMETİNDE KALİTENİN YÜKSELTİLMESİ HEDEFLENİYOR

Beyaz Bayrak verilecek işletmelerin kesinleşmesinin ardından Beyaz Bayraklar bu işletmelere yerel ve ulusal basın ve medya önünde törenle verilerek tüm işletmelerin Beyaz Bayrak uygulamasına özendirilmesi ve kalitenin yükseltilmesi hedefleniyor. Beyaz Bayrak ve Sertifika başvurusunda bulunabilecek işletmeler; Restoran, Lokantalar, Pastaneler, Unlu Mamulleri, Diğer Gıda Üretim, Toplu Tüketim ve Satış İşletmeleri’nden oluşacak. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.