DEFNELİ MUHTARLAR’DAN, LÜTFÜ SAVAŞ VE İBRAHİM GÜZEL’E MUHTIRA

DEFNELİ MUHTARLAR’DAN, LÜTFÜ SAVAŞ VE İBRAHİM GÜZEL’E MUHTIRA

Hatay’ın Defne ilçesi Mahalle Muhtarları,  ilçelerinin kaderlerine terkedilmiş gözüktüğüne dikkat çektiler.

Defne ilçe Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı ve Turunçlu Mahalle Muhtarı Muhsin Demirel başkanlığında toplanan Mahalle Muhtarlar, hizmet görmemelerinden dolayı, adeta Mıhtura gibi kamuoyuna bir açıklama yaptılar.

Turunçlu Mahalle Muhtarı ve Defne ilçe Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Demirel imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

“Değerli Defne ilçesi sakinleri,

Defne Muhtarlar Derneği olarak, pandemi sürecinden dolayı uzun zamandır Muhtarlarımızla bir araya gelemiyorduk.

Salı günü  Derneğimizde pandemi kurallarına uygun şekilde toplanarak sohbet ettik. Hatay Büyükşehir Belediyemizin ile  Defne İlçe Belediyemizin ilçemize katkıları, yaptıkları projeler ve mahallelerimize yapılan hizmetler nelerdir? Bu konuları konuşma ve değerlendirme fırsatımız oldu.

İlçemizde ne yazık ki durumlar içler acısı! Nerden tutsak elimizde kalıyor. Seçimler üzerinden 2 yıl  geçmesine rağmen bırakın proje üretmeyi, Mahallelerimizin sokak aralarındaki delik deşik sokakları, caddeleri dahi yama yapamadık. En basit hizmetleri almakta zorlanıyoruz. Talep edince de aldığımız cevap “ihaleleri bekliyoruz” ifadeleri kullanılıyor.

Muhtarlar,  Mahallelerinin güzelleşmesini isterler. Halkın yanında ilk olan kişilerdir. Onun için halk bize geliyor. Bizim üzerimizde baskı oluşuyor. Ancak bizi anlayan yok. Halkın taleplerine derman olamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz.

Belediyelerin görevi; Muhtarlardan iletilen sorunlara çözüm üretmekle mükellefler. İlçemizde, sorunlarımıza çare olunmalıdır. Defne İlçesi kaderine terk edilmiş gözükmektedir. Bu hizmetsizliği halkımıza açıklayamıyoruz.

İlçede olması gereken ve olmayan o kadar eksikler var ki,  Neyi saysak eksik kalır!

Belediyelerimizden, Defne İlçemizi daha fazla önemsemelerini temenni ediyoruz. En azından yeni projeler yapılmasa bile temel hizmetleri yerine getirmelerini beklemekteyiz.

Kaldı ki yeni kurulmuş bir ilçe olan Defne her açıdan hizmete susamış bir yerleşim birimidir.

Gerek Hatay Büyükşehir Belediyesi, gerekse Defne Belediyesi, Yüzde 95 oy aldığı bu ilçeye bu denli hizmetler açısından görmezden gelmeleri, seçmenlerine en büyük cezayı verdiklerinin farkında olmaya çağırıyoruz. Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.