DEFNELİ VATANDAŞLARDAN YEREL YÖNETİMLERE İSYAN

DEFNELİ VATANDAŞLARDAN YEREL YÖNETİMLERE İSYAN

Defne’ye bağlı Toygarlı Mahallesi’nde 2856 sokakta yaşanan yol krizi vatandaşları isyan ettirdi. Belediyelerin çalışmaları sonrasında olduğu gibi bırakılan ve yağan yağmurlarla daha da kötü durumda olan yola 4 aydan bu yana ne Defne Belediyesi, ne de HBB çözüm üretmedi. VTR Medya sahibi gazeteci Necdet Sahil’in yerinde gördüğü yolun durumu ise içler acısı halde bulunuyor. Aylardır yetkililere dahi ulaşamayan vatandaşlar ise duruma isyan etti. HBB’nin altyapı çalışmaları sonrasında düzenleme yapmadan bıraktığı yol her geçen gün daha da kötüleşiyor. Geçtiğimiz günlerde 2856 sokakta yaşayan bir vatandaş rahatsızlanınca bozulan yoldan indirilemediği için 70 metre sedyede taşınarak ambulansa getirildi. Sağlık problemleri bulunan vatandaşın sedyede karga tulumba taşınması ise ailesini isyan noktasına getirdi.

DEFNE BELEDİYESİ VE HBB ACİLEN İSTİFA ETSİN

Ani bir sarsıntıda durumu daha da ağırlaşan hasta vatandaşın belediyelerin iş bilmezliği yüzünden sedyeyle uzun süre taşınmasına isyan eden vatandaşlar, “Böyle belediyecilik anlayışı olmaz. Halkçı belediyeler diyerek herkesi kandırıyorlar. Gerek Defne Belediyesi olsun, gerekse de Hatay Büyükşehir Belediyesi, ikisi de 4 aydır şu yola bir çözüm bulamadılar. Altyapı yaptık diyorlar, ama yaptıkları altyapıyı ilk yağmurda gördük. Bir de suçu haşa Allah’a atıyorlar. Neymiş 6 aylık yağmur 1 günde yağmış, yani kendilerinin suçu yokmuş. Yaptıkları hiçbir çalışma yeterli değil. Bizim yolumuzu perişan ettiler. Hiç kimse bu yolu artık kullanamıyor. Defne Belediyesi ve HBB eğer bu yolu dahi yapacak kapasiteye sahip değilse istifa etsinler. Vatandaşlar artık hizmet istiyor, çözüm istiyor. Aylardır bir yetkiliye dahi ulaşamadık. Sağlık problemi olan akrabamı bu yolu kullanamadığımız için 70 metre uzaktaki yola kadar sedyede taşıdık. Hastamıza bir şey olsaydı bunun sorumlusu kim olacaktı diye sitem eden vatandaşlar çözüm beklentisini dile getirdiler.

GAZETECİ SAHİL SORUNA ACİL ÇÖZÜM İSTEDİ

Bozulan yolu vatandaşlardan aldığı ihbar sonucunda inceleyen VTR Medya sahibi Necdet Sahil, yetkililerin kış ayı gelmeden yolu düzenlemelerini istedi. Sahil açıklamasında, “Defne İlçesi Toygarlı mahallesinde yaşayan sakinlerden telefon geldi. Bazı sokaklarımızda ciddi sorunlar yaşıyoruz 3,5 aydır perişan durumdayız diye serzenişleri oldu. Bizzat yerinde görmek için gittim. Çevre sakinleri feryat figan aramadık kimse bırakmamış. Kah Defne Belediyesi, kah büyükşehir arasında kalmışlar. Oysa ikisi aynı partinin belediyesi. İki gün önce Toygarlı 2856 sokakta bir yaşlı hasta için ambulans istenmiş, ambulans sokağın durumu yüzünden 70-80 metre mesafeden sonra hastayı çevredekilerin yardımıyla sedye üzerinde taşıyarak araca getirebilmişler. Bunlar vicdan sızlatan konulardır. Alt yapı sorunu için Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’dan yardım istenmiş. Güzelmansur konuyla ilgilenmiş ve alt yapı sorunlarını çözmüş. Havalar yakında kış şartlarına dönünce bu sokaklar yerel yönetimlerin utanç tarihi olarak arşivlerde yer almasın diye konuya en kısa sürede çözmenizi umut ediyorum” dedi.Vatandaşlar, yollarının bir an önce düzenlenmesini istiyor.Kaynak:VTR Medya

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.