DENİZANALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

DENİZANALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Samandağ’dan Arsuz-Dörtyol’a kadar uzanan sahil şeridini kapsayan zehirli denizanası istilasını meclis gündemine taşıdı. Şahin, hükümet yetkililerini göreve davet etti. Hatay’ın Samandağ ilçesi başta olmak üzere İskenderun, Dörtyol, Arsuz ilçeleri sahillerine vuran zehirli göçmen denizanaları bölgede endişe uyandırıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Şahin, 2021 yılında İsrail ve Lübnan’da görülen zehirli tür denizanalarının bu yıl Hatay’da kıyıya vurduğunu ve yaklaşık 14 kilometre uzunluğundaki sahil şeridine vuran denizanalarının farklı noktalarda yoğun olarak görüldüğünü söyledi.

‘BAKANLIK DERHAL GÖREVİNİ YAPMALI’

Hatay sahillerinde balıkçılık, turizm ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturmaktadır. Denizanalarının olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla izleme programlarının oluşturulması çok önemli olduğunu söyleyen CHP’li Şahin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bir an önce harekete geçerek halk ve doğa sağlığını tehdit eden denizanalarının temizliği ile ilgili çalışma başlatması gerektiğini belirtti. Şahin önergesinde, şu sorulara cevap istedi;

1. Halk ve balıkçı sağlığını tehdit eden denizanalarına ilişkin hangi önlemleri almayı düşünüyorsunuz?

2. Göçmen türü olan zehirli denizanaları Hatay’ın hangi sahillerinde tespit edilmiştir? Bu türe ilişkin yürütülen çalışma var mıdır? Varsa hangi düzeydedir?

3. Zehirli denizanalarına ilişkin acil eylem planı oluşturması düşünülmekte midir? Haber:Hasan DİKKAYA

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.