DEVA HATAY’DAN KETEM’E ZİYARET

DEVA HATAY’DAN KETEM’E ZİYARET

Demokrasi ve Atılım Partisi, meme kanseri farkındalık ayı kapsamında KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)‘e ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette DEVA İl Başkanı Sabit Coşkun’un yanı sıra Hatay İl ve İlçe teşkilatları da hazır bulundu.

Ziyaretle ilgili açıklamada, “DEVA Partisi kurulduğu günden bugüne ülke genelinde vatandaşlarımızın bütün sorunlarına yakından temas ederek, teşkilat üyeleri ile saha çalışmaları ile gerekli tespitler yapılarak, siyasetin girebileceği her platformda sorunların üzerine gidilerek muhalefet görevini yerine getirirken, aynı anda çözüm önerilerini de kamuoyu ile paylaşmaktadır. Vatandaşlarımızın sağlık tesislerine gitmekten çekindiği pandemi sürecinde, Sağlık Bakanlığı birçok sağlık sorununda olduğu gibi kanserlerin erken teşhisi, taramaları, vatandaş eğitimleri ve tedavilerinde de vatandaşın beklentilerini karşılayamamıştır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından Ekim ayı “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak belirlenmiştir. Bu nedenle bu ayda bütün dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler ile meme kanserinin önemi, önlenmesi, erken teşhis edilmesi ve doğru tedavisi için çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda DEVA Partisi Hatay İl ve İlçe teşkilatlarıyla beraber Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü ve bünyesinde olan KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)‘e ziyaret gerçekleştirerek ve farkındalık yaratılarak destek verilmiş, önemi vurgulanmıştır.

DEVA HEYETİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BAŞARI DİLEDİ

“Meme Kanseri Farkındalık Ayı” münasebetiyle Deva Partisi Hatay İl ve İlçe teşkilatlarıyla beraber KETEM’e gerçekleştirdiğimiz ziyarette, ilimizde ve ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından hangi kanser türleri hakkında tarama, teşhis ve eğitim verdikleri, burada çalışan kişi sayısı ve bu kişilerin unvanların yeterli olup olmadığı, cihaz ve hizmet verilen mekanın yeterli olup olmadığı, vatandaşların ilgisi, merkeze yapılan yıllık ortalama müracaat sayısı, iş yükü, mobil tarama hizmetleri, hastaların hastanelere sevkindeki sorunlar gibi hususlara dikkat çekilerek bilgi alınmıştır. Edinilen bilgiler çerçevesinde Sağlık Politikaları Başkanlığımızca bir rapor hazırlanacak, genel merkez yetkili kurullarımıza gönderilecektir. Ziyarette partimizin koruyucu sağlık hizmetlerine verdiği önemi anlatarak sağlık çalışanlarının ve hastaların yaşadığı mağduriyetin farkında olunduğu belirtilmiştir. DEVA Partisi iktidarında bu sorunların Eylem Planları ile çözüleceği vaadinde bulunulmuştur. Ziyaret bitiminde Hatay Deva Partisi İl Başkanlığı, Antakya ve Defne İlçe Teşkilat mensupları olarak KETEM sağlık çalışanlarına teşekkür edilmiş; sağlık personeline çiçek takdiminde bulunarak, çalışmalarında başarılar dilenmiştir” denildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.