DEVA PARTİSİ ANTAKYA VE DEFNE KONGRELERİ GERÇEKLEŞTİ

DEVA PARTİSİ ANTAKYA VE DEFNE KONGRELERİ GERÇEKLEŞTİ

Demokrasi ve Atılım Partisi Antakya ve Defne ilçe kongreleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Antakya İlçe Başkanlığına Uğur Çakılı yeniden seçilirken, Defne İlçe Başkanlığına ise Levent Eraslan seçildi. İlçe kongresine İl Başkanı İlker Eker, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili vatandaş katıldı.

EKER: “ÜLKEMİZİN DEVA’SI OLACAĞIZ”

İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı İlker Eker yaptı. Başkan Eker konuşmasında; “Önümüzdeki ay Ankara’da gerçekleşecek DEVA Partisi 2. Olağan Büyük Kongremizin süreci doğrultusunda 81 İl’de İl ve İlçe Kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu süreç doğrultusunda bugün Antakya ve Defne İlçe Kongrelerimizi gerçekleştirmekteyiz. Kongrelerimizin hayırlı olmasını diliyor, seçilecek İlçe Başkanlarımızı ve Yönetimlerini tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Genel Başkanımız Ali Babacan şu anda Putin’in davetiyle konuşmacı olarak gittiği St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumuna katılmak üzere Rusya’da. Bu Forum Genel Başkanımız Ali Babacan’ın son 1 ayda Yunanistan ve Çin’den sonra konuşmacı olarak davet edilerek katıldığı 3. Uluslararası Ekonomi Forumu. Tüm dünyanın ekonomi bilgisine saygı duyduğu Genel Başkanımız önümüzdeki Genel Seçimlerle birlikte ülkemizin de ekonomisinin DEVA’sı olacak” ifadelerini kullandı.

ÇAKILI: ANTAKYA’MIZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

DEVA Partisi, her kesimden insanın içinde bulunduğu her fikrin özgürce tartışıldığı, toplumun tüm kesimlerinin kaygı ve endişelerini anlamak, bunlara en doğru çözümleri ortaya koymak için yola çıkmış bir siyasi harekettir. Yönetim kurulumuz ve delegelerimiz ile birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hatay/Antakya dünyada başka bir örneği olmayan şehir, enkazı bile değerli ve dünyaya bedel.  Antakya lezzetinden bir şey kaybetmedi, her yerde ulaşabilirsiniz, ama insanları tadını kaybetti, umudunu kaybetti. İnsanlara yapılacak en büyük kötülük onları bir umuda hapsetmektir. İlçemizde plansızlık sonucu oluşan mağduriyetler var ilk işimiz vatandaşlarımızın sorunlarını dillendirecek ve çözüm arayacağız. Antakya’mız yıkıldı, ama biz yıkılmayacağız. Bizler Antakya’ya deva olacağız. Seçmenlerin  %14’ü hiçbir şey değişmeyecek  %32’si ekonomik sıkıntılara tepki sebebiyle sandığa gitmedi. Şu anda bile emekli aylık maaşı ile kurban alamıyor. Ülkenin geldiği durum bu. Vatandaşlarımız ülkenin gidişatından memnun değil, yarından tezi yok sahalarda Antakya için Ülkemiz için çalışmalara başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ERASLAN: DEVA PARTİSİ TÜRKİYE’NİN KALKINMASININ ANAHTARIDIR

Bilindiği üzere deprem bölgeleri kalkınmasına yönelik devletin tüm imkanlarının kullanılacağı ranta izin verilmeyeceği konusunda hükümet tarafından defalarca dile getirilmiş ama maalesef başta Defne olmak üzere diğer il ve ilçeler beklenen hizmeti esnaf ve halk göremedi kendi imkanlarıyla yaşamını devam ettirmeye çalışan halk yetmezmiş gibi rezerv alanı muamması ile karşı karşıya bırakıldı. Esnafı en kısa zamanda kalkındıracağız dediler, Sözde Esnafın kalkınması için yapılan çarşılar Kültürümüze yol şartlarına konumlandırdığı şekil itibariyle birçok esnafın siftah dahi edemeden kapattığı Nazi kampı diye adlandırdığı prefabrik çarşılarda fatura yine esnafa kesildi. Bölgenin kalkınacağı konusunda taahhüt eden hükümet, Halkın Can ve mal güvenliği yüce devletimize emanet olduğunu kavrayamayan AFAD verdiği anlamsız kararlarla esnafa kalkınması konusunda yardımcı olacaklarına esnafa baskı ve zorluk çıkarmaya devam ediyorlar. Kalkındıracağız dediler elektrik su sayacı bağladılar. Kalkındıracağız dediler AFAD dağıtılan iş yerlerinin sürekli açık kalmasını şartını getirdiler. Kalkındıracağız dediler BAĞKUR, SGK, banka kredileri, kredi kart borçlarıyla vatandaşı boğdular.  Kalkındıracağız dediler, gelin görün ki buranın halkına yatırım yapabilmesi için hiçbir kurum tarafından vatandaşa kolaylık sağlanmıyor etrafımıza baktığımızda yerli zincir market yok, yerli inşaat firması yok, kendi imkanlarıyla işyeri açmak isteyen esnafa elektrik, su, telefon, internet konusunda yardımcı olmayan kurumlar, yerli olmayan firmalar ve marketlere tüm hizmet kapıları sonuna kadar açılıyorlar. Vatandaşın çilesi bunlarla sınırlı değil memleketimizi talan etmeye geldiğini sanan hafriyat kamyon sürücüleri trafik terörü estirmeye devam ediyor. Bunlar haricinde onlarca örnek verebiliriz. Dikkat ederseniz, hükümetin faaliyetlerinde hiçbir düzen ve hiçbir çözüm yok. Yargı var; adalet yok. Tarım arazisi var ama çiftçi yok. Kaynakları var kullanan yok. Genç ve çalışkan bir nesil var ama kıymetini bilen yok. DEVA Partisi her kesimden insanın içinde bulunduğu, her fikrin özgürce tartışıldığı, toplumun tüm kesimlerinin kaygı ve endişelerini anlamak, bunlara en doğru çözümleri ortaya koymak için yola çıkmış bir siyasi harekettir. Katılımınızdan dolayı teşekkür eder saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından kongrede oy kullanımına geçildi. Kullanılan oyların sayılmasının ardından Antakya İlçe Başkanlığına Uğur Çakılı, Defne İlçe Başkanlığına ise Levent Eraslan seçildi. Kongre hatıra fotoğrafları ile sona erdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.