DİJİTAL KARNELER E-OKUL’DAN ERİŞİME AÇILDI

DİJİTAL KARNELER E-OKUL’DAN ERİŞİME AÇILDI

İlkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 18 milyon öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı karneleri, bugünden itibaren e-Okul’dan erişime açıldı.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2020-2021 eğitim öğretim yılı karne ve başarı belgelerini bugün (18 Haziran’da) e-Okul üzerinden erişime açtı.Talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz’dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.Karnelerin verilmesinin ardından da telafi eğitimi süreci başlayacak. Telafi eğitimi programı, 5 Temmuz – 31 Ağustos arasında düzenlenecek.İkinci döneminin son iki haftası içinde yapılması gereken sorumluluk sınavları ise 21 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

e-Okul’dan nasıl erişiliyor?

Karneye erişmek için  Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden e-Okul uygulamasına giriş yapmak gerekiyor. e-Okul’a giriş yaptıktan sonra açılan sayfada yer alan ilgili alanlar doldurulacak.Bu bölümde öğrencinin TC kimlik numarası, okul numarası ve son olarak ise kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları resimdeki rakamlar yazan alana giriniz.Bu bilgileri girdikten sonra giriş butonuna basarak sisteme giriş yapabilir ve öğrenci hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.