DİYANET İZCİLERİ ETKİNLİKTE BİR ARAYA GELDİ

DİYANET İZCİLERİ ETKİNLİKTE BİR ARAYA GELDİ

Türkiye İzcilik Federasyonu ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü gereği Hatay Diyanet izcileri Yayladağı ilçesine bağlı Devrent Mahallesi Yıldırım mesire alanında etkinlikte bir araya geldi.

10 lider 75 izcinin katılımıyla İstiklal marşı okunarak izci yürüyüşü yapıldı. Etkinlikte çeşitli oyunlar oynandı ve yüzme faaliyetleri yapıldı. Hatay İl müftülüsü Mevlüt Topçu, etkinliğe katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti. Hatay Diyanet İl İzci Sorumlusu Hasan Malgaç, amaçlarının milli ve maneviyatına bağlı gençler yetiştirmek olduğunu söyledi. Bu gibi faaliyetlerin devam edeceğini belirten Malgaç, “Bu zor zamanlarda bir araya gelerek yaraları beraber sardığımızı, çocuklarımızı izcilik faaliyeti yaptırarak zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak istediğimizi gösterdik” dedi.  Hatay izci liderleri organizasyonunda gerçekleştirilen kampta obalara çadır kurma, yürüyüş, marşlar, yüzme, kahvaltı hazırlama, tekmil, namaz, kamet, dini sohbetler ve açık hava faaliyetleri yaptırıldı. Yavru Kurt izciler kamptan hayata dair yeni tecrübeler edindiklerini dile getirdiler. Kamp sonunda yapılan dua ile son buldu.

TOPÇU: MİLLİ DEĞERLERE BAĞLI İRFANLI GENÇLİK YETİŞİYOR

REKLAM ALANI

Kampın kapanış programına katılan İl Müftüsü Mevlüt Topçu, koordinatörleri ile manevi rehberler ve izci liderlerimize tavsiye ve hayır duada bulunarak; “Dünyamızın globalleştiği her türlü iyi ve kötü fikrin, bilginin, dünyanın bir ucundan diğer ucuna saliseler içinde gidebildiği bilimin ve teknolojinin yükselişinin baş döndürdüğü bu dönemde sizler bu bilim ve teknolojiden yararlanırken milli ve manevi değerlerine sahip irfanlı gençliği yetiştirmek gibi ulvi bir göreviniz var.” dedi. Kampta değerler eğitimi dersleri, cemaatle namaz, kamp oyunları, yarışmalar, mutfak atölyesi, sinema ve gezi etkinlikleri tecrübe paylaşımları yer aldı. Üniversiteden sahasında uzman gençlik çalışmalarına rehberlik edecek hocaların sunumlarının yapıldığı gençlik eğitim kampı iki gün boyunca devam etti Kampta gençlik Spor müdürlüğünün bilgi ve tecrübe paylaşımları da yapıldı. İl Müftüsü Mevlüt Topçu Gençlik eğitim kampının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek gençlik ve İzci liderlere çalışmalarında başarılar diledi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.