DOLUNAY AKER’İN 2. ŞİİR KİTABI KOL YEN DÜK YENİDEN YAYINDA

DOLUNAY AKER’İN 2. ŞİİR KİTABI KOL YEN DÜK YENİDEN YAYINDA

Hatay’ın genç ve gelecek vaat eden yazarlarından Dolnay Aker’in ikinci şiir kitabı olan Kol Yen Dük, oluşan yoğun talebin ardından 2. baskısıyla yeniden yayınlandı.

Şair ve yazar Doluany Aker, kitabıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kaos Çocuk Parkı yayınları Dip Serisi’nde yer alan Kol Yen Dük; felsefi, politik, eleştirel ve estetik alanlarda gezinen şiirlerden oluşuyor. Şair/Çevirmen Erkut Tokman kitabın arka kapak yazısında Kol Yen Dük’ü şöyle tanımlıyor: “Dolunay Aker’in şiiri hayattan ve bilgiden besleniyor ve kendini kendinden sürekli üretip daha iyisini arıyor. “Kol-Yen-Dük” ü de bu anlamda yeni baskısında özüne bağlı olarak yeniden vücuda getiren şair, her defasında temeline eklediği yeni tuğlalarla şiirinin yapı taşlarını sağlamlaştırıyor. Alt yapıda bu sağlamlığı gözlerken üst yapıda da dallanıp budaklanan adeta çiçeklenen bir şiir evrenine açılıyoruz. Felsefi, politik, eleştirel ve estetik alanlarda gezinen bu şiir, dili de bu anlamda kendine yeni bir yolla kılavuz edinen; değerini ve yerini kendi yaratan böylece ağırlığını bulan, gittikçe bağımsızlaşan, özgürleşen bir şiire doğru sağlam adımlarla ilerliyor. Bizi de Türkçe şiirin geleceğine dair umutlandıran bu kitap, genç şiirimizin yapı taşlarından birisi olacak nitelikte.”

Dolunay Aker kimdir:

1994, Antakya. Yasakmeyve, Natama, Kitaplık, Varlık, Yeni E gibi dergilerde şiir, yazı ve söyleşileri yayınlandı. 2014-2016 yılları arasında Amanos Edebiyat dergisinin kadrosunda bulundu. 2017 Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali tarafından 30 yaş altı Türkiye’nin gelecek vadeden 29 yazarı arasında gösterildi. Hindistan’da yayımlanan Enchanting Verses edebiyat dergisinin Türkçe şiir özel sayısında yer aldı. Poesis Kitap’ta editör kademesinde çalıştı. Barbarları Beklerken edebiyat fanzinini yayına hazırlıyor ve aynı adlı sanat kolektifinin üyesidir. Kitaplar: İzdiyar, Yasakmeyve Komşu Yayınları, 2016 (Altın Defte Genç Şiir Ödülü, 2016) Dada Provokasyon, Barbarları Beklerken Yayın, 2019 29, Poesis Kitap, 2020. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.