DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINLARINA KARŞI ÖNLEM

DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINLARINA KARŞI ÖNLEM

Dörtyol ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla Kuzucuk Geçilmez Kanyonu ile Beşikgöl’e ulaşım yasaklandı.

GEÇİLMEZ KANYONU

Kuzucuk Geçilmez Kanyonu, piknik yapma amacıyla ziyaret edilen bir alan olmasına rağmen, son zamanlarda artan hava sıcaklıkları ve piknikçilerin dikkatsizliği nedeniyle orman yangınları riski artmıştı. Bu nedenle yetkililer, kanyona girişleri yasakladı. Ayrıca, piknikçilerin bıraktığı atıklar da çevre kirliliği oluşturuyor ve bu durum zaman zaman çevre gönüllülerinin temizlik çalışmalarına rağmen kontrol altına alınamıyor.

REKLAM ALANI

BEŞİKGÖL

Dörtyol’da yerli turistlerin uğrak noktalarından biri olan Beşikgöl de aynı gerekçelerle kapatıldı. Beşikgöl, doğal güzellikleri ve piknik alanı olarak bilinirken, burada yapılan pikniklerin ve ziyaretçilerin bıraktığı izmaritler ve çöpler, orman yangınlarının riskini artırıyor.

Bu önlemler, hem doğal alanların korunması hem de orman yangınlarının önlenmesi amacıyla alınmıştır. Yetkililer, vatandaşları piknik yaparken daha dikkatli olmaya ve çevreye zarar vermemeye çağırıyor. Gelecek haftalarda bu bölgelerde daha sıkı denetimlerin yapılması planlanıyor. Dörtyol’daki doğal güzelliklerin ve orman alanlarının korunması, hem yerel halk hem de ziyaretçiler için önemli bir sorumluluk olarak öne çıkıyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.