DÖRTYOLLU BAŞKAN KKTC LİDERİYLE GÖRÜŞTÜ

DÖRTYOLLU BAŞKAN KKTC LİDERİYLE GÖRÜŞTÜ

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım ve beraberindeki heyet KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı makamında ziyaret etti.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile Hatay Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası’nın karşılıklı iş birliği içinde yürüteceği çalışmaları değerlendirmek amacıyla yavru vatana giden Dörtyol heyeti ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Tatar, Hatay ile gönül birliğinin ve çeşitli alanlarda temasların devam edeceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tatar, ülkede Hatay kökenli vatandaşların yaşadığını ve Hatay’a yaptığı ziyaretlerde yakın ilişkilerin pandemiye rağmen devam ettiğini söyledi. Ukrayna ve Rusya arasındaki krize de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, bu krizin ve başlayan savaşın en erken zamanda son bulmasını temenni etti.

YILDIRIM, TATAR’I BİLGİLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Tatar, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un KKTC ile ilgili ifadelerine yönelik Rum tarafının, Lavrov’un değerlendirmesiyle KKTC’nin statüsünü yükselttiğini belirterek tepki verdiğini anlattı. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin iki kurucu ortağından biri olan Kıbrıs Türk halkının yıllardır mücadele verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, tarihe bakıldığında Kıbrıs Türklerinin hiçbir zaman Rumlar tarafından yönetilmediğini ve adanın yönetiminin paylaşıldığını belirtti. Hatay Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım da, kabulden dolayı Cumhurbaşkanı Tatar’a teşekkür ederek, odanın geçmişi ve yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.