DR. ADNAN EZELSOY ANISINA ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI DÜZENLENECEK

DR. ADNAN EZELSOY ANISINA ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Antakya Sanat Derneği öncülüğünde, Defne Belediyesi, Hatay Tabip Odası ve Doğu Akdeniz Hastanesi’nin desteğiyle ilimizde; dil ve edebiyat alanında kendilerini ifade etmelerine olanak sağlamak ve yeni yeteneklerin keşfedilmesi amacıyla “İnsan Yaşadığı Yere Benzer” temalı şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenecek.

Antakya Sanat Derneği Başkan Edip Yeşil, “Bu yarışma, ülke olarak kenetlenmeye ve yardımlaşmaya ihtiyaç duyduğumuz pandemi günlerinde büyük özveri göstererek, salgında yaşamını yitiren sağlık çalışanlarına bir vefa borcu olarak kaybettiğimiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Adnan Ezelsoy adına düzenlenmektedir. Yarışmanın amacı; Hatay’da yaşayan özellikle lise hayatını sürdüren gençlerin dil, edebiyat ve kültürümüze ait değerlerimizle ilgili bilincini geliştirmek, yazdıkları eserleriyle kendilerini ifade etmelerine katkıda bulunmaktır. “İnsan Yaşadığı Yere Benzer” konulu yarışmaya katılacak olanların; Hatay’ın sosyo-kültürel zenginliğini, kültür ve tabiat varlıklarını, insan hazinesini, Hatay ile ilgili duygu ve düşüncelerini serbestçe ifade ettiği şiir ve kompozisyonlarıyla katılmaları gerekmektedir.

SON BAŞVURU TARİHİ 16 MAYIS

Ödüllü yarışmaya, yaş sınırı olmaksızın Hatay’da yaşayan herkes başvurabilir. Jüri üyeliğini Faris Kuseyri, Nisa Leyla, Selamet Bağcı, Tunay Devrim ve Yaser Bereketoğlu’nun yaptığı, katılım şartları şartnamede belirtilmiş olan ödüllü yarışmaya tüm edebiyatseverleri, gencinden yaşlısına Hatay’da yaşayan herkesi bekliyoruz. Son katılma tarihi 16 Mayıs 2022, sonuç açıklanma tarihi ise 13 Haziran 2022’dir. Eserler 16 Mayıs 2022 tarihine kadar Antakya Sanat Derneği Zenginler Mh. Kurtuluş Cad. Soğuksu Apt. Kat 1 No:47/2 Antakya ya da antakyasanatdernegi@hotmail.com adresine diğer belgelerle beraber gönderilmelidir. Yarışmaya katılacak olanlara şimdiden başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı. Şiir ve kompozisyon yarışmasında birincilik ödülü 2 bin TL, ikincilik ödülü ise bin 500 TL olarak belirlendi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.