DSİ, OVADA BU SENE SULAMA SORUNU OLMAYACAK

DSİ, OVADA BU SENE SULAMA SORUNU OLMAYACAK

Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Hava sıcaklıklarının  bu yıl mevsim seviyelerinin  üzerinde gitmesi nedeniyle endişelenen çiftçileri,  DSİ 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri rahatlattı.

Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri gazetemize özel yaptığı açıklamalarda “DSİ olarak  Hatay iline yaptığımız yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyoruz. Hatay ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.” denildi.

MODERN SULAMA,  TARIMDA VERİM ARTIŞINI SAĞLADI

DSİ yetkileri “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

  BARAJDA 143 MİLYON METRE KÜP SU DEPOLANDI

Tahtaköprü Barajında son yağışlar ile birlikte 143.499.000 m3 su depolandığını belirten  DSİ  yetkilileri,  2021 yılı sulama sezonunda sulama ile ilgili herhangi bir problemin yaşanmayacağına dikkat çektiler.

Çiftçilerin ikinci ürünü ekmesinde de sulama ile ilgili herhangi bir problemin yaşanmayacağına da dikkat çeken DSİ yetkilileri  “ Bununla birlikte gerek Dünya genelinde gerekse Ülkemiz sınırları içerinde birçok havzada mevsim normallerinin altında yağışlar gerçekleşmiştir. Bu nedenle, gelecekte sulama ve endüstri suyu sağlama açısından sıkıntılı bir durumun oluşmaması için su kaynaklarımızın korunması ve suyun tasarruflu kullanılması konularında azami gayret sarf edilmelidir.” Dediler.

BARAJIN DEPOLAMA ALANI 453 MİLYON METREKÜP’E ÇIKARILDI

Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi projesi ile Barajın depolama hacmi 200 milyon m3’den, 454 milyon m3’e çıkarıldığını dikkat  çeken DSİ  yetkilileri,  sulama alanı mevcutta 109 bin 500 dekar ilave 343 bin 920 dekar ile toplamda 453 bin 420 dekara çıktığına vurgu yaptılar.

BARAJIN YÜKSELTİLMESİYLE TAŞKIN RİSKİ AZALTILDI

Yağışların yoğun olduğu yıllarda   taşkın  tehlikesi yaşayan  vatandaşlar  için taşkın riskinin azaltıldığı belirtildi.

DSİ yetkilileri,   Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi Projesi ile aynı zamanda Karasu güzergahındaki Hassa İlçesi ile Kırıkhan ilçesi ve köyleri ile Havaalanı bölgesinin olası taşkınlardan korunması  bir önemli bir tedbir   hayata geçirilmiş olunmuştur dediler. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.