DSİ YAYLADAĞI’NDA TOPRAĞA CAN, HASADA BEREKET KATACAK

DSİ YAYLADAĞI’NDA TOPRAĞA CAN, HASADA BEREKET KATACAK

Devlet Su İşleri Hatay’a yönelik yatırımlar kapsamında Yayladağı ilçesine bağlı Şakşak Mahallesi’ndeki göletin temeli atıldı.Göletin temel atma törenine AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, Milletvekilleri, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları ve Teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Temelden yüksekliği 44,14 metre ve kil çekirdekli kaya dolgu gövde tipindeki 738 metre iletim hattı bulunan Şakşak Göleti ile 1060 dekar zirai arazinin cazibe ve terfi ile sulaması yapılabilecek. Şakşak Göleti, Yayladağılı çiftçilere cansuyu olacak. Gölet, Şakşak Mahallesi’nin 3 kilometre kuzeyinde, Cingilli Deresi üzerinde inşa edilecek. Talvegden 35.75 metre yüksekliğinde ve 184 metre kret uzunluğunda yapılan gölet ile Yayladağı İlçesi’ne bağlı Şakşak, Yeniceköy ve Olgunlar Mahallelerine ait 1.060 dekarlık tarım arazisi suyla buluşacak.

YEŞİLDAL: GÖLETİN KAZANDIRILMASINDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

35 Milyon TL maliyetle yapımı tamamlanacak olan gölet, çiftçilere yılda 5 Milyon TL zirai gelir imkanı sağlayacak. 4500 metreküp depolama hacmi ile öne çıkan dev göletin temel atma töreninde konuşan AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, “Şakşak, Olgunlar, Yenice, Kösrelik Mahallelerimizin Verimli Topraklarını, Su İle Buluşturacak Olan Şakşak Göleti, Çiftçilerimize, Şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun.

Şakşak Göleti’nin Şehrimize Kazandırılmasında Emeği Geçen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, DSİ yetkilileri olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı. Temel atma töreninin ardından göletin inşaatının hızla tamamlanarak hizmete girmesi amaçlanıyor. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.