DÜNYADA ÇİLEK ÜRETİMİNDE 4. SIRADAYIZ

DÜNYADA ÇİLEK ÜRETİMİNDE 4. SIRADAYIZ

Bakan Pakdemirli, Hatay’da çilek hasadına katıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin çilek üretiminde önemli bir noktaya geldiğini belirterek, “Dünyada çilek üretiminde 4. sıradayız, ihracatta da 8. sıradayız. Verimliliğimiz de dünya ortalamasının çok üzerinde.” dedi.Hatay’ın Yayladağı ilçesinde çilek hasadına katılan Pakdemirli’yi, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ve Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın karşıladı.Çilekle ilgili Türkiye çapında güzel bir bilgi vermek ve müjde paylaşmak istediğini dile getiren Pakdemirli, “Son 3 yılda üretimimiz yaklaşık yüzde 40 arttı ve 550 bin ton Türkiye çilek üretiyor. Türkiye bu konuda ihracatçı bir ülke haline geldi ve yaklaşık yeni olmakla beraber 25 bin ton kadar da ihracatımız var. Dünyanın en önemli çilek üreticileri arasına girdik.” diye konuştu.

Pakdemirli, burada çilek hasadı yapan üreticilerle bir süre sohbet edip bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini diledi.Üreticilerden Muhammed Bozi de Pakdemirli’ye desteklerinden dolayı teşekkür edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilçelerinde ağırlamak istediklerini söyledi.Programa, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, bakanlık genel müdür ve daire başkanları, belediye başkanları ile oda başkanları da katıldı.(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.