DÜNYANIN ÜÇ SEÇKİN ÖĞRENCİSİNDEN BİRİ TÜRK

DÜNYANIN ÜÇ SEÇKİN ÖĞRENCİSİNDEN BİRİ TÜRK

Genç Türk besteci Emre Şener, müzik dünyasında önemli bir başarıya imza attı. Şener, 200 yıllık Royal Academy of Music’in (Kraliyet Müzik Akademisi) tarihinde benzeri görülmemiş bir başarı göstererek, okulun bestecilik bölümünden finallerde sunduğu portfolyosundan 100 tam puan aldı ve mezun oldu. Ayrıca, Kraliyet Müzik Akademisi mezunları arasında her yıl bir öğrenciye verilen prestijli “Üstün Öğrenci Dekan Ödülü”ne de layık görüldü. Şener, ödülünü mezuniyet töreninde Akademi’nin Onursal Başkanı olan Gloucester Düşesi’nin elinden aldı.

Emre Şener, müzik eğitimine New York’ta bulunan dünyanın en prestijli konservatuvarlarından biri olan The Juilliard School’da devam edecek. Şener, Juilliard’ın Kompozisyon Master programına bu yıl dünyadan kabul edilen 3 öğrenciden biri olma başarısını gösterdi. Juilliard School, işitsel ve görsel performans sanatları alanında dünya çapında tanınan bir eğitim kurumu olarak biliniyor. 1905 yılında kurulan okul, düşük kabul oranlarıyla dikkat çekiyor ve toplamda 950 öğrenciye eğitim veriyor.

The Juilliard School’un mezunları, bugüne kadar 105 Grammy Ödülü, 62 Tony Ödülü, 47 Emmy Ödülü ve 24 Oscar Ödülü kazandı. Ayrıca, mezunları ve öğretim üyeleri arasında 16’dan fazla Pulitzer Ödülü ve 12 Ulusal Sanat Madalyası sahibi bulunuyor. Emre Şener’in Juilliard School’daki eğitim süreci, onun uluslararası müzik sahnesindeki başarısını daha da ileriye taşıyacak. Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.