DÜRTÜKLEMEDEN OLMUYOR

DÜRTÜKLEMEDEN OLMUYOR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş eleştirmeden dürtüklemeden hizmet yapmadığı anlaşılıyor. Osmanlı döneminden kalma tarihi Batıayaz köprüsü bir süre önce yeni restorasyon yapılmış olmasına rağmen kısa süre sonra dökülmeye başlamış ve taş korkulukları yıkılmıştı. Bu haberi resimleri ile Hatay kamuoyuna duyuran MEŞA’LE gazetesi olmuştu. Ancak HBB yetkilileri bu habere duyarsız kalmış ve umursamaz bir tutum sergilemişti. Ancak yörede yaşayan insanların feryatları yükselince HBB den köprünün onarılacağı açıklaması geldi. Ama onarımın ne zaman yapılacağına dair bir tarih verilmedi. Batıayaz yöresine ulaşımı sağlayan tek köprü olan tarihi taş köprünün bir an önce onarılarak halkın hizmetine sunulmasını bekliyoruz. Haber: Ferit LİF

HBB TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI

HBB TARİHİ KÖPRÜYÜ ONARACAK

Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarihi Batıayaz Köprüsü’nde meydana gelen hasarın onarımına bu ay içinde başlayacak. HBB ekipleri, geçen yılın eylül ayında bir iş makinesinin çarpması sonucu meydana gelen hasarın onarımına köprünün 1. Derece Tescilli Yapı olmasından dolayı başlayamamıştı. Bu süre zarfında söz konusu bölgede can ve mal kaybının önüne geçmek için gerekli güvenlik önlemlerini alan HBB, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünden alınan izin ile çalışmalara başlayacak. HBB, onarım çalışmalarını Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü kontrolünde yürütecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.