ELVEDA İKİ GÖZÜM

ELVEDA İKİ GÖZÜM

Stadyumlar büyüklükleri ve yüklendikleri anlamlar nedeniyle şehirleri, fiziksel, sosyal, kültürel ve tabi ki sportif açıdan etkilemekte, şehrin ve gündelik yaşamın merkezlerinden biri olma durumu taşımaktadır. Stadyumlar, futbolseverler için ise bir futbol mekânı olmaktan çok daha fazla anlam ifade ederler. Kimisi taraftarlar için mabettir, kimisi de rakipler için cehennem! İşte! Antakya Atatürk Stadyumu da bizler için mekânsal anlamların ötesinde bir olgudur. Geçmişte bir dönem bizim de “Burası Hatay,Burdan Çıkış Yok”,” Bordooo — Beyazz” dediğimiz, rakiplerimiz için cehenneme çevirdiğimiz efsane bir sembol olmuştur. Sadece futbol için değil resmi bayramlar, konserler ve festivaller için de Hatay’ın vazgeçilmez mekânı olarak görevini yerine getirmiş ve her yönüyle kadın-erkek bütün Hatay’lıların anılarında yer bulan bir mekân olma özelliğini taşımıştır.Hatayspor maçlarının dışında , amatör maçların oynandığı, zaman zaman profesyonel liglerde yer almış Samadağspor,Köy Hizmetleri,Antakyaspor, hatta genç milli takımın müsabakalarına ve bir çok maça ev sahipliği yaptı. Ayrıca vatandaşlarımızın özellikle sabah sporlarını yaptığı, sporcuların özel olarak çalıştığı,Besyo sınavlarına hazırlanan öğrencilerin mekanı olmuştur. Bizzat kendiminde bu satatta futbol oynadığım, maçları izlemek için tribünlerde yer aldığım,milli bayramlara katıldığım,Sınavlara hazırlandığım benim için de özel anlamı olan bir yer. Kimler gelip geçmedi ki Antakya Atatürk Stadyumu’ndan. Bülent Kaya,Mehmet Coşar,Büyük Reşit,Süreyya,Yüksel,Ahmet Daloğlu,Ayhan,Mehmet Kakil,Şenol Koyuncuğlu,Yusuf, İlhan Palut,Bayram Toysal,Gökhan Zan,Ahmet Taşyürek,Osman Çalgın,Yunus Altun,daha adını sayamadağım nice emektar futbolcuların taraftarlarını mest ederken, rakiplere ecel terleri döktürmüşlerdi.

Sadece bunlar mı? Konuk takım kadrolarında bulunan Türk futbollunun önemli isimleride bu çimlerde mücadele etti. 3. lig, 2.lig 1. Lig şampiyonluklar kazanarak ve nihayet 53 yıl sonra süper ligde mücadeleye tanıklık etti o tribünler.

Kapılarını 1950 yılında açan stadyum, kentin sembollerinden biri olmuş, küme düşüşlerin hüznüne, şampiyonlukların da sevincine tanıklık etmiştir.

Gelinen noktada vedası buruk olacak. Maalesef tribünlere seyirci alınamadığından taraftar bu emektar stadyuma veda edemeyecek.Ancak bir çok stadyuma nasip olmayacak biçimde, seyircisine şampiyon olarak, takımına da süper ligde ev sahipliği yaparak,Fenerbahçe,Galatarasay, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi ülkemizin 4 büyükler diye tabir edilen takımlarını ağırlayarak son görevini de yüz akı ile yerine getirmiştir. Ve artık bugün veda zamanının geldiği andır. Acısıyla, tatlısıyla, 71 yıllık görevini yerine getirmiş olmanın onuru ile her Hatay’lının hafızasında derin izler bırakarak “Şampiyon Hatayspor” unvanı ile sonsuzluğa uğurluyoruz onu.

Ama şampiyonluk gurur ve sevinci ile terk ettiğimiz, onunla ilgili anılarımız dünya durdukça yaşamaya

devam edecek. Artık maçlarımızı orada oynamasakta anılarımızda ve tarihimizde yaşamayı sonsuza dek sürdürecek. Eminim ki hepimiz Burukluk yaşıyoruz.Bir çoğumuzun Çocukluğu ve gençliği burada geçti.19 Mayıs törenlerinden, birçok törene kadar geldik. Çocukluğumuzda belki bedava girebiliriz diye stadın kapısında beklerdik.Kapıların altından,olmadı ağaçların üstüne çıkıp maç izlerdik.İkinci devre stadın kapısını açarlardı, koşarak içeri girerdik.İlginç hatıralarımız var. Her Hatay’lı da derin izler bırakan bir stat. Küçükken bilet alacak paramız yoktu. Ama futbol sevdamız bu konuda bazı zorlukları göze almamızı sağlardı. Taraftarlığımız o dönemde başladı.Herkes yürüyerek ve eş dostla maçlara gelirdi.Çok güzel bir ortam olurdu.İnsanların hem birbirine saygısı hem de heyecanı ve kendi takımlarına karşı birlik sağlamış olmaları gerçekten mükemmel olurdu.Yani anlayacağınız stadyumun etrafında maç günleri ayrı bir hava oluşurdu.

Artık yeni ve modem bir stadyuma gidiyoruz. Maçları daha rahat bir ortamda izleyeceğiz. Bu, yeni bir sayfanın açılışı. Buradan bir bilinmeze gitmiyoruz. İnşallah yeni stadımızda da taraftarımızla birlikte

Hatayspor yeni başarılara koşacak.Taraftarımızın 25000 kişilik yeni stadın hakkını her maçta doldurarak vermeli. Bu vesile ile Antakya Atatürk stadyumunda bu zamana kadar emeği olan, bu sahada ter döken,bu stadın bakımını yapan,maçlara hazırlayan herkese yürekten teşekkür ederim.

HOŞÇAKAL ÇOCUKLUĞUMUZUN SEVİNCİMİZİN,ÜZÜNTÜMÜZÜN YERİ,

HOŞÇAKAL ANTAKYA ATATÜRK SATADYUMU. İrfan KALIN

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.