EMEKLİ MAAŞLARI EN AZ ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI

EMEKLİ MAAŞLARI EN AZ ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, mecliste yaptığı konuşmayla emekli maaşının en az asgari ücret olması gerektiğini savundu. Vekil Şahin, emeklilerin temel ihtiyaçlarını dahi gideremez durumda olduklarını belirtti. Şahin’in açıklamaları şöyle:

“Türkiye’de 13,2 milyon emekli bulunmakta. 13,2 milyon emeklinin 7,9 milyonu asgari ücretin altında bir aylıkla geçinmeye çalışmakta. Emekli maaşları asgari ücretin net tutarında sabitlenmeli, en düşük emekli aylığı asgari ücret neyse o düzeyde olmalı. Adı üstünde asgari ücret. Bunun altında ücret mi olur? Çalışarak devlete primlerini ödemiş olan emekliler, aç yaşamayı hak etmemektedirler. Elektrik, doğalgaz, kira ve gıda gibi temel ihtiyaçlarından iki kalemi bile ödeyemez durumdalar. Ve yaşları gereği bir işte de çalışamıyorlar. Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıkların en az asgari ücret düzeyine getirilmesi gerekmektedir. Emeklileri açlığa terk etmeyin!” ifadelerine yer verdi.

Haber:Hasan DİKKAYA

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.