ERASMUS+ PROJESİ KAPSAMINDA KATILIM SAĞLAYAN 6 GENÇ ROMANYA’DAN DÖNDÜ

ERASMUS+ PROJESİ KAPSAMINDA KATILIM SAĞLAYAN 6 GENÇ ROMANYA’DAN DÖNDÜ

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 5-14 Ekim 2022 tarihleri arasında Romanya’nın Costinesti şehrinde gerçekleştirilen Erasmus+ “EU-RO- E+ntrepreneurship” adlı proje, Belen Kaymakamlığını temsilen 6 gencimizin katılımıyla tamamlandı.

Romanya’dan “Asociatia Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale (CPDIS)” adlı kuruluşun ev sahipliğini üstlendiği ve Türkiye’den Belen Kaymakamlığının ortaklığıyla düzenlenen eğitime Türkiye, Romanya, Yunanistan, Hırvatistan, Bulgaristan, Letonya ve Polonya’dan toplam 40 genç katıldı.

10 gün süren eğitim programının temel amacının; girişimcilik kavramının ne olduğunu ve neleri kapsadığı, sosyal girişimcilik özelinde girişimciliğin mantığının anlatıldığı katılımcı ülkelerden gelen gençlere; takım çalışmaları, açık hava etkinlikleri, tartışmalar, sunumlar gibi yaygın eğitim yöntemlerine dayalı çalıştaylar ile proje teması etrafında yeteneklerini arttırmaya yönelik çalışmalarda yer almaları sağlanmıştır. Proje süresi boyunca gençlerimiz, Türk gecesinde, kendi kültürümüze yönelik bilgileri, popüler kültürün neresinde olduğumuzu, sosyo-ekonomik durumumuzu, gündelik yaşantımızı, turistik bölgelerimizi ve en önemlisi Türk Mutfağı hakkında sunum yapıp bilgilendirme yaparak programı tamamladılar.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz; Erasmus+ projelerinin önemini vurgulayarak, söz konusu projelerin gençler için büyük bir fırsat oluşturduğunu, bu projelerle gençlerin sosyal, kültürel ve dil öğrenimi açısından kendilerini geliştirme imkânı bulduklarını belirterek, ülkemizi ve Kaymakamlığımızı en iyi şekilde temsil eden 6 gencimize, ev sahibi kurum CPDIS Derneği Başkanı Cristi FLORESCU’ya ve proje koordinatörü Yeliz Sevim’e emeklerinden dolayı teşekkür etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.