Meşale Gazetesi

ERASMUS+ PROJESİNE HATAY DA KATILDI

Proje; Mihaela Diana Podariu tarafından Super Tineri (ASIRYS) derneğinin ev sahipliğinde Belen Kaymakamlığı işbirliğinde gerçekleşti.

ERASMUS+ PROJESİNE HATAY DA KATILDI

01-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında Romanya’nın Targu Frumos şehrinde gerçekleşen ‘Sports Activator’ isimli Erasmus+ Spor Destekleri Küçük İşbirliği Ortaklıkları kapsamındaki projeye Belen Kaymakamlığı’nı temsilen Pınar Çorbacıoğlu, Cengiz Arslan ve Ebru Buz aktif olarak katılım gösterdi.Proje kapsamında Türkiye, Romanya, İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere 5 farklı ülkeden katılım gösteren gençlik çalışanları, sporun önemi, sporun aktifleştirilmesi ve gençleri spor yapmaya teşvik etme konularında fikir alışveriş yaparak bununla ilgili çeşitli saha çalışmaları gerçekleştirdi.

Proje; Mihaela Diana Podariu tarafından Super Tineri (ASIRYS) derneğinin ev sahipliğinde Belen Kaymakamlığı işbirliğinde gerçekleşti. 1 ay süren yoğun eğitim programı ve saha çalışmalarının ardındaki temel amaç yerel halktan olan insanlar için sporun aktifleştirilmesini arttırmak ve katılımcıların da bu konu hakkındaki bilgilerini geliştirmekti. Proje kapsamında 10 farklı yerleşim birimi saha çalışmaları için ziyaret edilerek 100’den fazla öğrenci ile sportif faaliyetler gerçekleştirildi.Her ülkenin düzenlediği kültür gecesi aktiviteleriyle birlikte katılımcıların diğer ülkelerin kültürlerini tanımalarına ve kendi ülkelerini tanıtmalarına olanak sağlandı. Aynı zamanda bu gecenin faydalarından biri de dünya barışına katkı sağlamak, dostluk ve hoşgörü bilincini geliştirmek ve farklı kültürleri tanımak oldu.Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belen Kaymakamlığı’nı temsilen şu ana kadar yurt dışında Malta, Hırvatistan, İtalya, Romanya gibi farklı ülkelerde 210 öğretmen ve öğrencinin Avrupa Birliği finansmanı kapsamında ücretsiz olarak eğitim aldıklarını ifade ederken, katılımcılara kaliteli bir proje eğitimi sunan Romanya Super Tineri Ekibine, koordinasyonu sağlayan Kaymakamlık Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e ve proje katılımcılarına teşekkürlerini iletti. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.