Meşale Gazetesi

ERZİN BELEDİYESİ ÇİFTÇİLERİ DESTEKLEYECEK

ERZİN BELEDİYESİ ÇİFTÇİLERİ DESTEKLEYECEK

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, narenciyede ürün kalitesini ve verimini arttırmak amacıyla çiftçiyi Tarımda Dijital Dönüşüm projesiyle destekleyecek.

Tarım alanında yıllardır çalışan yerli bir yazılım firması ile anlaşarak Tarımda Dijital Dönüşümü, Multispektral Kameralı Gelişmiş Drone’lar ile Türkiye’de ilk defa bir belediye eliyle 33 bin dönüm alanda narenciye bahçesinde çiftçilerin hizmetine sunmaya hazırlanan Erzin Belediye Başkanı Elmasoğlu, böylece çiftçilerin bitki izleme, ürünü zararlılardan kurtarma, ilaçlama, sulama, rekolte gibi birçok süreci daha kolay takip edebileceklerini ifade etti.

ELMASOĞLU: ÇİFTÇİLERİMİZİ BİLGİLENDİRECEĞİZ

Kamuoyunu, kapsamlı bir sunumla bilgilendirerek, çiftçilerin kafasında oluşacak tüm soruları yanıtlayacaklarını belirten Elmasoğlu, “Örnek bir bahçede yaptığımız küçük bir çalışmayı sizlerle paylaşıyorum. Devrim niteliğinde olan ilk hizmetimizle yapılan rekolte tahmini ile çiftçimiz en fazla %10 yanılma payı ile bahçesinden kaç ton ürün gelebileceğini öngörerek pazarlığını yapacak. Daha önemlisi bahçesinde pas, akdeniz sineği, unlu, kabuklu bit vs. hangi zararlıların olduğunu ve bahçesinin neresinde bulunduğunu erken teşhisle öğrenip, bölgesel müdahale imkanı bularak tüm bahçeyi ilaçlamaktan, emek, para ve zaman kaybından kurtulacak. Bahçesinin neresinde mineral eksikliği, su stresi, don zararı vs. sorunların bulunduğunu görerek buna uygun müdahaleler yaparak bahçesinin verimliliğini çok daha üst seviyelere çıkartma imkânı bulacak. Diğer yandan Erzin Ovası’nda rekoltenin genel olarak düşüklüğü, fazlalığı konusunda çiftçimizi bilgilendirerek fiyatlamada doğru adımların atılmasının da önünü açmış olacağız. Kısaca Erzin’de artık narenciye hususunda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.