ESKİ OTOGAR UNUTULDU

ESKİ OTOGAR UNUTULDU

ESKİ OTOGAR UNUTULDU

2015 yılında Antakya Otogarını revize etmek adına proje hazırlayan ve yine Antakya Otogarında dönemin Başkanvekili Serdar Güven’in katıldığı bir programda revize projesinin hayata geçeceğini söylenen ve sanal tanıtımları bile yapılan Eski Otogar araç otoparkı olmaktan öteye geçemedi. Adeta rant yuvasına dönen eski otogarın akıbetinden şikayetçi olan vatandaşlar Büyükşehir bünyesinde hazırlanan birçok projenin unutulduğunu ifade ederken Eski Otgar Rant Yuvası mı? oldu sorusunu da akıllara getirdi.Gündüzleri otoparkçıların geceleri ise içkicilerin ve tinercilerin mekanı olduğu söylenen eski otogar ile ilgili çevre esnaf ve vatandaşlar bir an önce yeni adımlar atılması gerektiğini ifade ederken aradan geçen 4 yılda adeta kaderine terk edilen Antakya Eski Otogar’ı için yetkilileri de göreve çağırıyorlar.

PROJELER HAYAL OLDU

Geçmiş dönemlerde; Esas itibariyle Hatay’ın ruhuna uygun geleceğini, bugünlerini ve geçmişteki tarihi oluşumlarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş “Hatay’la ilgili gerçeklerimizi toplumla paylaşmak istiyoruz. Hatay’da en eski çağlardan beri yaşam yeri olarak kullanılan yerleşkelerin başında Antakya‘nın geldiğini hatırlatmak istiyorum. Antakya on üç tane ayrı medeniyetin yaşadığı nadide yerlerden bir tanesi bu medeniyetleri toplumla paylaşmak adına otogar güzergahından itibaren otogarı tarihi geçmişle buluşturacağız.Bu tarihi misyonumuzu misafirlerle paylaşmak için burayı çok farklı bir konsepte tarihle buluşturarak geleceğe hazırlamak istiyoruz. Bu nedenle arkadaşlarımız güzel bir proje yaptı. Onu esnafımızla paylaştık. Ama bununla birlikte esnafımızın buradaki problemlerini, beklentilerini çözülmesi gereken işleri konuştuk.Esnaflarımız bu konsept bittikten sonra daha fazla para kazanacak, daha konforlu ve sağlıklı bir ortamda hizmet verme imkanı bulacaktır.Proje içeriğinin Honda Kavşağı’ndan başlayıp Antakya Otogarı’nı da içine alan dört kavşak ile birlikte toplam 5.4 km olduğunu belirtmek istiyorum. Honda Kavşağından başlayarak bir sonraki kavşakta yeni döneme geçerek projenin son durağı olan Otogar kavşağında ve Otogarın içerisinde ise Geç Osmanlı-Cumhuriyet dönemini işleyerek projemizi sonlandıracağız” demişti.

ESNAF DESTEK BEKLİYOR

Otogar esnafı ise, otogar mevkinin ve şehrin ilk durağı olma özelliğinin olmasına rağmen gerekli desteği görmediğini savundu. Geçmiş yıllarda otogarla ilgili olarak birçok söylemi bulunmasına rağmen, hayata geçiremeyen Büyükşehir Belediyesi yetkililerini suçlayan esnaf ise otogar’ında diğer il ve ilçe otogarlarının gerisinde kaldığını Hatay’a ilk kez gelen misafirlerin karşılaştığı manzara karşısında üzüldüğünü dile getirdiler. Esnaf yerel seçimler öncesinde Otogar hakkında herhangi bir projeninin hazırlanmadığını ve adayların otogar hakkında bir söylemi olmadığını hatırlatarak Otogar’ın Hatay’ın ilk imajı olduğu vurgusunu yapıyorlar. HABER: CANSU DİLEK

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.