Meşale Gazetesi

ESNAF SİNEK AVLIYOR

ESNAF SİNEK AVLIYOR

İskenderun’un kaderi bu mu?

Hatay’ın en az hizmet alan ilçelerinden olan İskenderun’da vatandaşlar bakımsızlıktan şikayetçi.İlçede sivrisinek istilası ile huzur kalmazken vatandaşlar yetkililerin üstlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyor. İlçede yaşanan sinek istilasından dolayı iş yapamayan esnaf sinek avlamaya başladı. İlaçlama yapılmadığı için adeta sivrisinek istilası yaşayan vatandaş isyanlarda. İskenderun’da zamanında mücadele edilmediği takdirde yaz mevsimini vatandaşlara zehir edecek olan sivrisinek ile karasinekler için ilaçlama bir türlü yapılmadı. Havaların ısınmasıyla birlikte çoğalan ve tüm mahallelerin ciddi sorunu haline gelen sivrisinekle mücadele konusunda belediye bir türlü ilaçlamaya başlanamadı.   

VATANDAŞ ÇÖZÜM İSTİYOR
Konunun çözülmesini isteyen vatandaşlar,  “Biz onu bunu bilmiyoruz ama perişanız, sivrisinek ısırığından ölüyoruz. Hiç bir şekilde rahat ve huzurlu değiliz” şeklinde tepki gösterdi. Vatandaşlar sivrisinek konusundaki tepkilerini söyle sürdürdü: “Bahçemde oturamıyorum gece yatamıyorum, bu kadar güzel bir ortamı sinekler bize zehir ediyor. Konunun çözülmesini istiyoruz’’ dediler.

VATANDAŞA HİZMET İÇİN YAPILDI, ÇÖPE ATILDI
İskenderun sahilinde eski adıyla 5 Nolu Sosyal Tesisin yanında bulunan fotoğrafçı heykeli 2019 yılının Nisan ayında yerleştirilmişti. Heykel fotoğraf çekilmek isteyenler tarafından bayağı bir ilgi gördü. Ancak yapılan ağaç çalışmalarının sonunda heykelin oradan sökülmesine karar verildi ve söküldü. Eski adı ile Turist Kampı diye bilinen ve şimdilerde belediyenin park bahçe müdürlüğüne ait olan yerde olduğu ihbarı üzerine heykelin orada olduğu görüldü. Heykel makinaların, hurdaların olduğu yere konulmuştu. Halkın parasıyla yaptırılan fotoğrafçı heykelinin içler acısı durumunu görenler adeta şaşkına döndü. Halkın parasıyla yapılan hizmetin atıl durumda beklemesi yetkililerin ayıbı. Vatandaşlar, İskenderun Belediyesi’nden kavga ve israf değil, hizmet bekliyor.  Haber: Kazım ÇAYLI

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.