Meşale Gazetesi

ESNAF YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM SEZONUNDAN UMUTLU

ESNAF YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM SEZONUNDAN UMUTLU

Pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verilen yüz yüze eğitimin başlamasıyla piyasanın hareketleneceğini ve esnafın rahat bir nefes alacağını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahut Özer, Bilim kurulu kararlarının harfiyen uygulanarak yüz yüze eğitimin 6 Eylül’de başlayacağını belirtmesi esnafımız için oldukça sevindirici. İki yıldır okulların açılmasını bekleyen başta kantinci, servisçi ve kırtasiyeci esnafımız olmak üzere eğitim sektörüne doğrudan ve dolaylı yoldan hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlarımız yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasını dört gözle bekliyor. Bunun içinde başta servisçi ve kantinci esnaflarımız olmak üzere uzaktan ve yakından tüm esnaflarımız ve çalışanları ile covit-19 virüsünü yenmek için aşı dahil istenen tüm önlemleri 6 Eylül’e kadar tamamlamak için yoğun bir faaliyetin içerisindedir” dedi.

 “OKULLARIN AÇILMASI YÜZBİNLERCE ESNAFI OLUMLU ETKİLEYECEK”

Esnaf ve sanatkarların yeni eğitim öğretim sezonundan umutlu olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülke genelinde 27 milyon öğrencinin yüz yüze eğitime başlamasıyla başta kantinci, servisçi, kırtasiyeci esnafımız olmak üzere okul kıyafeti satan konfeksiyoncu, ayakkabıcı, çantacı, terzi, lokanta ve pastacı, berber-kuaför, taksici, dolmuşçu gibi dolaylı yoldan eğitim sektörüne hizmet veren yüzbinlerce esnaf büyük bir hareketlilik bekliyor. Çünkü ülke genelindeki tüm öğrencilerin okula başlaması için kırtasiye alışverişleri, önlükler, beslenme çantaları, suluk, ayakkabı gibi okul araç ve gereçleri, temizlik ürünleri, ulaşım maliyetleri, yiyecek-içecek giderleri gibi tüm harcamalar için ortalama 25 milyar TL harcama yapılıyor. Bu da piyasanın hareketlenmesi ve esnafımızın iş yapabilmesi açısından çok büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

 “KANTİNCİ, SERVİSÇİ, KIRTASİYECİ ESNAFI EĞİTİM SEZONUNU BEKLİYOR”

Yüz yüze eğitimin başlaması ile iki yıldır iş yapamayan esnafın birikmiş borçlarını ödemeye başlayacağını anlatan Palandöken, “Ülke genelinde yaklaşık 400 bin okul servis aracı ile 15 binden fazla kantinci esnafımız iki yıldır evine ekmek götüremedi. Okulların açılmasıyla servisçi ve kantinci esnafımız birikmiş kira, fatura, vergi, sosyal güvenlik primi gibi borçlarını ödeyebilecek. MEB tarafından uygulanan yaş sınırından dolayı okul servis araçlarını yenilemek zorunda kalan bazı servisçilerimiz tam kapasiteli örgün eğitime geçilmediğinden dolayı kredi ile aldıkları yeni servis araçlarının borcunu ödeyemiyordu. Kredi borcu olan servisçi esnafımız yüz yüze eğitimin başlaması ile rahatlayarak birikmiş kredi borcunu ödeme imkanına kavuşacak. Öte yandan 5-6 milyar liralık alışveriş hacmine sahip olan ve iki yıldır iş hacmi büyük ölçüde daralan 25-30 bin civarında kırtasiyeci esnafımızın da işleri açılacak” diye konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.