Meşale Gazetesi

ESNAFIMIZ İÇİN 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ

ESNAFIMIZ İÇİN 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ

Antakya Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhammet Sabit Teksöz Beyzade FM&TV’de Ali Rıza Tütüncüoğlu’nun konuğu oldu.Esnafın gündemini, kredi alım işlemlerini ve gündemi değerlendiren Teksöz, çok önemli konulara değindi. Başkan Teksöz yaptığı açıklamada, “Ben Antakya Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olarak yıllardır bu kente hizmet veriyorum. Bu işe ömür adamak, sevmek gerek. Ben esnafın derdiyle dertlenen, kendini esnafa adayan biriyim. Eksiklerimiz de olmuştur, ancak bu teşkilata kendimi adadım. 2004 yılından bu yana 16 yıldır çalışıyorum. Esnaflarımız kooperatife işlerini büyütmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için geliyor. Biz de  esnafımızı  nasıl rahat ettiririz, kooperatif ten çıkarken mutlu ve huzurlu  çıkmalı. Bizde  bunun peşindeyiz. Tüm esnaflarımıza telefonumu veririm, istediğin zaman ara derim ve esnafı kapıya kadar çıkartırım, öyle  uğurlarım. Bu en büyük değerdir. Bu parayla ölçülmez.

PANDEMİ DÖNEMİNDE GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Pandemi patladığı ve yasaklar başladığı zaman esnaflarımız bizi arayarak ne yapacaklarını sordular. Yeni işyeri açanlar masraf yapanlar, kredi çekenler vardı. Bize danıştılar. Biz de üst kuruluşumuza sorarak tüm kolaylıkları sağlamak için elimizden geleni yaptık. Sadece Antakya esnafına verilen 190 Milyon TL’lik bir kredi miktarı var. 2 defa yapılandırma yapıldı esnafımıza kolaylık sağlanması amacıyla. 25 Bin TL’lik kredi verileceği dönemde gece 23-24’e kadar çalıştık ve tüm başvuruları değerlendirdik. 65 yaş üstü üyemizin evine kadar giderek imzasını aldık. O dönemde inanılmaz bir tempoyla çalıştık. Bu bizim asli görevimizdir. Geceye değil sabahlara kadar da çalışacağız gerekirse. 6 bine yakın üyemiz var. 500’e yakın üyeyle bire bir görüştüm. Esnafımızın devletine olan inancına hayran kaldım.

SAYIN VALİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Eski Gündüz sineması için yaptıkları takdire şayan. Allah ondan razı olsun. Atatürk Caddesi’ndeki canlanma beni umutlandırıyor. Köftecilerin oraya gelmesiyle bir canlanma oldu. Bir iki marka da gelirse eski canlılığına kavuşacaktır. Burada esnaflık yapan köftecilerle görüştüğümde kazançlarının arttığını belirttiler. Önceden kaldırımda satış yapıyorlardı. Şimdi son derece nezih ortamlarda ailecek gelinebilecek yerlerde satış yapılıyor. Bu anlamda Sayın Valimize de çok teşekkür ediyorum. Kültür Merkezi çok daha önceden yapılması gereken bir alandı.

HER ESNAF KREDİYE BAŞVURABİLİR

Esnaf odasına kayıtlı olup vergi levhası olan tüm esnaflar kredi almak için başvuru yapabilir. Burada meslek ayrımı da yapılmıyor. Berberinden kasabına, mobilyacısından tamircisine kadar herkes kredi için başvurabilir. Tüm imkanlardan da bu esnaflar faydalanıyor. Ben bizzat tüm başvuruları işyerlerine giderek değerlendiriyorum. İşyerinin durumuna göre krediyi arttırma ya da azaltma gibi durumlar olabiliyor. Kredisini öderken ikinci bir krediye de başvurabilir esnafımız. Yılda 2 defa kredi kullanabilirler. İşyeri ya da araç alacaksa 500 Bin TL’ye kadar kredi veriyoruz. Bizim kredilerde takibimiz yok. Eğer siz esnafın derdiyle dertlenir, mutluluğuyla mutlu olursanız, abi kardeş ilişkisi kurarsanız bu borç mutlaka ödenir.

ALIŞVERİŞİNİZİ YEREL ESNAFTAN YAPIN

Tüm vatandaşlara alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarını rica ediyorum. AVM’lerden yaptığınız alışveriş fişlerini atmayın. Gidin yerel esnafla kıyaslayın. Eğer arada uçuk fiyatlar varsa ben size aradaki parayı iade edeceğim. Araç yakıtınıza değecek mi bir düşünün. ihtiyacınız olmayan ürünleri de alıyorsunuz.  AVM’lerin negatif ışıklarına ve radyasyonuna maruz kalmayın. Alışverişinizi lütfen yerel esnaftan yapın. Yerel esnaf mahallenin bekçisidir. Bu esnaf biterse mahalle kültürü de biter. Yerel esnafımızı korurken onları da teknolojiye adapte edeceğiz. Onları da e-ticaret’e adapte olmalarını sağlayacağız. Hijyene de sıkı sıkıya uymalarını istiyorum. Dün çok genç bir ayakkabıcı esnafımıza uğradım. Günde 50 çift ayakkabı internetten siparişle satıyor. Bu çok güzel bir durum. Yine günde 60 koli yerel ürün yollayan esnafımız var. Bu konuda esnaflarımız bilinçliler. Antakya ürünü diye başka ürün gönderen de ikinci siparişi alamaz ve kendisi kaybeder. Bu durum Antakya’ya da çok zarar verir. Bu konuda elimden geldiğince tüm esnaflarımızı uyarıyorum.

ESNAF DOSTU YÖNETİCİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Esnafın sorunlarıyla birebir ilgilenen Ticaret İl Müdürümüz Halit İmrek’e, SGK İl Müdürümüz Hamit Bal’a, Tarım İl Müdürümüz Ergün Çolakoğlu’na, İŞKUR İl Müdürümüz Ziya Yüksel’e, Vergi Dairesi Başkanımıza, Antakya için, Hatay için çalışan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.