EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPANLARA KÖTÜ HABER!

EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPANLARA KÖTÜ HABER!

Beyaz eşya mağaza işletmecisi Bülent Kırmızıoğlu, evlenecek çiftlerin bu yılın ocak ayından itibaren 11 ayda gelen zorunlu zamlarla ev eşyaları ürünlerinin 40 zam gördüğünü söyledi.İskenderun’da beyaz eşya satış mağazası işletmecisi Bülent Kırmızıoğlu Ocak 2021’den bugüne geçen süreçte yapılan zamların yansımalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak “Hammadde malzeme fiyatlarının küresel ekonomik çalkantı ve doların yükselmesinden kaynaklı yaklaşık 40 artış gerçekleşti” dedi.

Evlenecek çiftlerin bu zamlardan ne kadar etkilendiğini de rakamlarla anlatan Kırmızıoğlu şunları söyledi: “Geçen sene çiftler ana ürün grupları buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, televizyon ve bulaşık makinesini aldıkları zaman ortalama 12-13 bin aralığında ekonomik sekmentte ürün çeyiz paketi satın alabilecekken, şu an bu 18-20 bin aralığına geldi. 40’lık artışın doların yükselmesi bazında kabul edilemez. Kullanılan hammaddenin dünya genelinde dolar bazında artmasının yansımasını görüyoruz. Kullanılan sacın, kullanılan boyanın, kullanılan çiplerin, ana kartların, dijital kartların hepsinin dolar bazında artması da gelişmekte olan, üretim yapmayan dışarıdan ithalata bağımlı olan bizim gibi ülkeleri de derinden fazlasıyla etkilemiştir.  Aynı şekilde mobilya mağazamızda da bununla ilgili artışları çok rahat görmekteyiz. Bu da insanların zorunluluk dışında ürün almalarını olumsuz etkilemekte, satın alma gücünü azaltmakta, bizim gibi perakende faaliyet gösteren işletmeleri de zor durumda bırakmaktadır. Çünkü tüketici alır, biz tüketiciye satarız. Biz fabrikadan alırız, fabrika üretir, bu bir zincirleme, ekonomik zincirin bir halkası kırıldığı zaman otomatik olarak bundan herkes etkilenmektedir” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.