FARKINDALIK YARATAN EĞİTİM!

FARKINDALIK YARATAN EĞİTİM!

Antakya Defne Rotary Kulübü Meme Kanseri ve Covid-19 ile ilgili eğitim verdi..

Antakya Defne Rotary Kulübü tarafından Defne İlçesine bağlı Yaylacık Mahallesi’nde meme kanseri ile ilgili farkındalık yaratmak üzere bir toplantı yapıldı. Konu ile ilgili sunum yapan Doktor Selda Yumuşak; şunları söyledi: “Bizler her yıl Ekim ayında tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de meme kanserine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ayrıca çocuk felcine son vermek için bazı çalışmalar yapıyoruz. Çocuk felci neredeyse bitti. İnşallah meme kanserini de sizin desteklerinizle bitireceğiz.

Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biridir. Her 8 kadından birinin, yaşamının bazı dönemlerinde meme kanserine yakalanacağı tahmin ediliyor. Oysaki meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken tanıdır. Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse, kişi % 90 yaşama şansına sahip olur. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de 2004 yılından beri her yıl Ekim ayı boyunca meme kanseri bilinçlendirme konusunda eğitim ve tarama etkinlikleri yapılmaktadır” dedi. Katılımcılara konuyla ilgili broşür dağıtıp, geniş bilgi veren Selda Yumuşak; sunum sonunda Ketem ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Yaylacık Defne Rotary Kulübü İlkokulu’nda öğrencilere Covid 19 hakkında bilgi veren Yumuşak; maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının hayati önemini anlattı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.