FİDANLARIN MERKEZİ, FİDANLI MAHALLESİ

FİDANLARIN MERKEZİ, FİDANLI MAHALLESİ

Samandağ ilçesine bağlı Fidanlı Mahallesi çeşitli cins meyve fidanı yetiştiriciliğinde adından söz ettirmeye devam ediyor. Yılda ortalama 10 milyon adedin üzerinde fidan üretmeyi başaran Fidanlı Mahallesi sakinleri, fidan yetiştiriciliğinde hem kendilerinin çalıştığın hem de yılın belli bölümlerinde mahalle dışından işçi istihdam edildiğini söylediler.Yurt içi fidan pazarının önemli bir kısmının kendi mahallelerinde üretilen fidanlardan sağlandığını öne süren mahalle sakinleri, birkaç yıldan bu yana da yurtdışına ihracat yaptıklarını söylediler. En çok Narenciye fidanlarının üretildiği mahalle de ayrıca Zeytin, Nar, Hurma ve Asma gibi türlerde yetiştiriliyor. Güneşin ilk ışıklarıyla fidanların üretildiği tarlalara gelen Mahalle sakinleri güneşin batışıyla birlikte evlerine geri dönüyor.

Mahalle’de yaşayan hemen herkesin bu işle çalıştığını anlatan vatandaşlar, “Verimli topraklarımızdan iyi ürün alabiliyoruz. Köyümüze gelen uzmanlar toprağımızın fidan üretimine çok uygun olduğunu söylediler. Kendimize yatacak kadar sebze üretiyoruz ama esas ağırlığımızı fidancılığa veriyoruz” dediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.