GAZETECİ KALAYCIOĞLU’NDAN ANLAMLI MESAJ

GAZETECİ KALAYCIOĞLU’NDAN ANLAMLI MESAJ

Hatay’ın duayen gazetecilerinden Mithat Kalaycıoğlu, Dünya Down Sendromu günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Oğlu down sendromlu olan Kalaycıoğlu, down sendromunun bir hastalık olmadığını belirterek son derece anlamlı bir mesaj verdi. Kalaycıoğlu mesajında;”Tıpkı sizin gibiyiz +1 farkla Down Sendromu bir hastalık değil genetik bir farkındalıktır.Farkındalığa saygı insanlığa saygıdır. 21Mart Dünya Down Sendromu gününde  bir gün değil hergün farkındayız. Başta oğlum Orhan Kalaycıoğlu olmak üzere tüm Down Sendromların günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Down Sendromu Nedir?

Down Sendromunun ne olduğunu ve 21 Mart’ın önemini açıklayan uzmanlar, “Bugün Down Sendromu hakkında farkındalığı arttırmak ve doğru bilinen yanlışları düzeltmek için planlanmış özel bir gündür. Farkındalığın ‘21 Mart’ gününde olmasının nedeni, 21. kromozomlarının 2 tane yerine 3 tane olması, takvimlerdeki 21 ve 3 rakamını özel kılmaktadır. Down Sendromu, bireyin vücudunda normalde olması gereken 46 kromozom yerine, 47 kromozom bulunması ile oluşan bir genetik farklılıktır. Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, bireyin hayatı boyunca devam eden bir farklılıktır. Annenin hamileliği sırasında yapılan bazı taramalar ve testler ile önceden belirlenebilmektedir” dediler. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.