GENCO ERKAL’IN UNUTULMAZ ANTAKYA ANISI

GENCO ERKAL’IN UNUTULMAZ ANTAKYA ANISI

Büyük usta ve Türkiye’nin en büyük aydınlarından biri olan tiyatro ve sinema sanatçısı Genco Erkal’ın ölümü ülkede büyük bir üzüntü ve yasın yaşanmasına neden oldu. Sosyal medyada büyük ustaya başsağlığı mesajları paylaşılırken birçok önemli anısı da hatırlatıldı. İşte Antakya’nın unutulmaz karakterlerinden biri olan Abdulcelil ( aklı dengesi yerinde olmayan ve polis kıyafeti giyerek trafiği kafasına göre düzenleyen sembol sevimli bir karakter) ile Genco Erkal’ın yaşadığı bir anı Affan mahallesinin kanaat önderlerinden biri olan Kemal Arıbaş tarafından paylaşıldı. İşte Genco Erkal ve Abdulcelil’in unutulmaz anısı:

“12 Eylül öncesinin en sancılı yıllarıydı. 1978. Değil tiyatro, siyasi ve sosyal içerikli filmlere bile tahammül yokken Dostlar tiyatrosunun ünlü bir Bertolt Brecht oyununu Antakya’ya getirdik. Genco Erkal’ın tek kişilik oyunuydu. En tehlikeli bölgede, Akar sinemasında, saat 19:00 da oynanacak oyun çok da ilgi görmüştü. Oyun günü gelmiş, seyirciler Akar sinemasında oyun saatini bekliyordu. Oyun saati yaklaştıkça kuliste hareketlenmeler ,homurdanmalar başladı .Olağanüstü bir durum olduğu belliydi. Arkadaşlar telaşlı bir şekilde beni kulise çağırdı. Genco Erkal yoktu .Dönemin siyasal yapısını bildiğimiz için meraktan çok endişelenmeye başladık .Birkaç arkadaş Armutlu tarafına ,ben ve bir arkadaşım da köprü başına yöneldik. Elimizi çabuk tutmalı, Genco abiyi acilen bulmalıydık .Köprü başına yaklaştığımızda tuhaf bir durumla karşılaştık. Yoldan geçen araç olmamasına rağmen, Asi tarafında eli havada bir polis ,karşı tarafta (Ulu Cami tarafında) ise iki turist ve Genco abi öylece bekliyordu. İyice yaklaştık eli havada duran polis şapkalı şahıs Abdulcelil’den başkası değildi. “Tek tek “dediği ve eli havada olduğu için dakikalarca bekletmişti Genco abiyi. Hızlıca oyuna yetiştirdik Genco abiyi. Yolda olayı anlatırken çok gülmüştük. Aylar sonra “Bir delinin hatıra defteri” oyununda bu olaydan da söz etmiş ve seyirciyi çok güldürmüştü büyük usta. Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.