GEZEN SİNEMA TIR’I HATAYLI ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

GEZEN SİNEMA TIR’I HATAYLI ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

Sinema salonlarına ulaşımı kolay olmayan, sinemaya gitme imkanı bulamamış çocuklar için geliştirilen Gezen Sinema Tırı, bu yıl da yola çıktı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Sinema Genel Müdürlüğü ve Sanat İçin Yola Çık Derneği işbirliğinde yürütülen proje için özel tasarlanan 90 kişi kapasiteli, uygun teknik ekipman ve iklimlendirme olanağı bulunan tır ile beraber, sinema salonu olmayan ilçelerde, temel eğitim ve ortaöğretim öğrencilerine film gösterimleri yapılacak.Yaklaşık 750 çocuğun, aileleriyle açık havada film izleyebilmesine de imkan sunan gezen sinema tırında, film gösterimleri öncesinde yapılacak çeşitli interaktif sanat etkinlikleriyle de çocukların diğer sanat dallarıyla buluşması sağlanacak. Hatay, Bolu, Düzce, Sakarya, Çankırı, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Tunceli, Malatya, Elazığ, Tunceli, Adana ve Kilis’i ziyaret etmesi planlanan gezen sinema tırının ilk durağı Tekirdağ oldu.
Gezen sinema, bugüne kadar 54 il ve 162 ilçede yüz binlerce çocuğu beyaz perdeyle tanıştırdı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.